Politiebericht Groningen: Diverse 24-06-2001
Persberichten regiopolitie Groningen
Zondag 24 juni 2001

Meeden: auto total loss
Een personenauto, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Veendam raakte totaal vernield, nadat deze zaterdagnacht tegen 6.00 uur op de Hereweg in Meeden nadat deze in botsing was gekomen met twee geparkeerd staande autos. Door deze botsing raakte de auto totaal uit koers en belandde vervolgens via het tuinhek in de tuin van een woning aan de Hereweg. Daarbij werd het hek vernield en de beplanting beschadigd. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De botsing ontstond doordat hij door onoplettendheid op de verkeerde weghelft belandde. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Winschoten: dronken man opgepakt
Een 21-jarige inwoner van Oude Pekela is zaterdag even na middernacht opgepakt op het Marktplein in Winschoten waar hij de sfeer verziekte en mensen lastig viel. De man was dronken en is ter ontnuchtering ingesloten aan het politiebureau. Tijdens de rit naar het bureau gedroeg hij zich zeer agressief en bedreigde de politiemensen. De politie maakt proces-verbaal op. De man is na het uitslapen van zijn roes weer op vrije voeten gesteld.

Stadskanaal: gordelcontrole
Bij een gordelcontrole in Stadskanaal zijn zaterdag 50 bekeuringen geschreven. De controles werden zaterdagmorgen uitgevoerd op de Veenstraat en zaterdagmiddag op de Esperantolaan.

Delfzijl: alcomobiliste in de sloot
Een 38-jarige inwoonster van Delfzijl raakte zaterdagavond met haar auto in de sloot langs het Patrijzenpad in haar woonplaats. Ze verklaarde dat ze moest uitwijken voor een hond, waardoor ze de macht over het stuur verloor. De politieagenten constateerden dat ze had gedronken. Onderzoek wees uit, dat ze ongeveer 1.7 promille in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingevorderd De auto werd door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De vrouw liep geen noemenswaardige verwondingen op.

Delfzijl: auto in beslag genomen
Bij een 31-jarige inwoner van Delfzijl is zaterdagmiddag zijn personenauto in beslag genomen. De politie trof de man op de Kleine Belt in zijn woonplaats. Het was de agenten bekend, dat de man geen rijbewijs had en dat hij al eerder daarvoor was bekeurd. Daarom werd deze keer zijn auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt brokken
Een 36-jarige automobilist uit De Wilp is zaterdagnacht aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding op de Gratamastraat. Daar reed de betrokken automobilist tegen een geparkeerd staande keet. Zijn auto liep daarbij overigens de meeste schade op. Hij reed direct daarna door, maar werd even later in de directe omgeving door de politie aangetroffen. De man was zwaar onder invloed van alcohol (1.7). Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man beroofd van zijn gsm
Een 20-jarige inwoner van Haren is zaterdagnacht beroofd van zijn GSM. Hij bevond zich op de Grote Markt en was bezig te bellen. Een passant vroeg hem of hij ook even mocht bellen. Hem werd uitgelegd, dat hij zelf even aan het bellen was en dat hij daarna eventueel wel mocht bellen. De ander wachtte daar niet op, pakte de GSM uit de handen van de Harener en verdween ermee uit het zicht. De 20-jarige inwoner van haren heeft aangifte gedaan.

Grootegast: auto in de sloot
Een 35-jarige inwoonster van Lutjegast raakte zaterdagmiddag met haar auto in de sloot langs de Ipo Haaimaweg bij Grootegast, nadat ze op de kruising met de Munnekeweg werd aangereden door een 24-jarige automobilist uit Grootegast. Laatstgenoemde reed over de Munnekeweg en wilde de kruising rechtdoor richting Grootegast oversteken. Op dat moment had hij de voor hem van rechts uit de richting Boerakker komende auto van de Lutjegaster niet in de gaten. De inwoonster van Lutjegast bleef ongedeerd, evenals de vier voetballertjes en een begeleidster die bij haar in de auto zaten. Ze konden met hulp van passanten en de bestuurder van de botsende personenauto op het droge komen. De beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Marum: vandalen
De politie constateerde zaterdagmorgen dat er in de omgeving van de Langestraat en de Rozenlaan in Marum diverse vernielingen waren gepleegd. Onder meer was een brievenbus vernield en 34 afscheidingspaaltjes die door de gemeente tegenover het zwembad waren geplaatst. De paaltjes waren in de sloot gegooid. Tevens waren uit enkele tuinen struikjes uit de grond getrokken. De politie is op zoek naar getuigen. Dezen worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in leek telefoon 0900-8844.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.