Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 12.15 uur
Man aangehouden na mishandeling

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 21-jarige man uit Driebergen is zaterdagochtend om kwart over elf aangehouden nadat hij op de Bosstraat zijn vriendin in een auto mishandeld had. Ook een getuige die de vrouw te hulp schoot kreeg klappen van de man.

Eerder die ochtend zouden de man en diens vriendin onenigheid hebben gehad. Hoewel de toedracht nog onduidelijk is, heeft de man zijn vriendin ruw door elkaar geschut en haar diverse keren gebeten terwijl zij in de auto zaten op genoemde straat. Hiervan waren diverse mensen getuige. Een omstander die de vrouw te hulp wilde komen, kreeg ook een duw van de man. Hierdoor lukte het de vrouw weg te rijden met de auto.

Na een onderzoek in de omgeving heeft de politie op de Engweg de man kunnen aanhouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man over de kop met fiets

HUIS TER HEIDE Op de Amersfoortseweg is zaterdagochtend rond elf uur een 37-jarige man uit Rhenen gewond geraakt toen hij met zijn fiets over de kop sloeg. Door onbekende oorzaak was het voorwiel losgeraakt uit de fiets. Hierdoor kwam de man lelijk ten val.

Met verwondingen aan schouder en hoofd is de man overgebracht naar het UMC.

Aanhouding via uitpraatprocedure

BUNNIK/ DE KLOMP Zaterdagavond rond half elf kwam er bij de politie een melding binnen dat er via de A12 een auto zou langsrijden met daarin twee mannen die zojuist iemand bij een tankstation in De Klomp bedreigd zouden hebben met een mes.

Toen de bewuste auto langsreed kreeg deze ter hoogte van de oprit naar de A12 bij Bunnik een stopteken. Via een zogenaamde uitpraatprocedure, waarbij diverse veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen, werden de twee inzittenden, een 31-jarige man uit Aalsmeer en een 33-jarige man uit Alphen aan de Rijn uit de auto gehaald en aangehouden.

Bij onderzoek in de auto werd geen wapen gevonden. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en zullen worden overgedragen aan de politie van regio Gelderland Midden, die een onderzoek zal instellen.