Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 12.30 uur
Putdeksels verdwenen

OUDEWATER Vandalen hebben zaterdagochtend rond zes uur twee putdeksel uit de weg gehaald op de Leeuweringerstraat en het Amsterdamse veer. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. De deksels zijn vermoedelijk in het water gegooid. De putten werden met lint afgezet. Ook werden in de omgeving vernielingen aangericht aan plantenbakken. De daders van deze vernielingen zijn onbekend.

Autobanden lekgestoken

WOERDEN Zaterdagmidag kreeg de politie twee meldingen van gedupeerden die nieuwe autobanden moesten kopen. De autos stonden geparkeerd in de parkeergarage aan Selma Lagerlofweg. Van de daders van deze vernieling ontbreekt het spoor.

Dodelijke aanrijding

OUDEWATER Een 43-jarige motorrijder uit Capelle aan den IJssel is zaterdagmiddag om half vier dodelijk verongelukt. De man reed met een aantal collega-motorrijders over de Willeskop en raakte de macht over het stuur van zijn motor kwijt. Onderzoek wees uit dat de motor doordat hij op de middenstreep kwam waarschijnlijk in onbalans is geraakt. Daarna is de bestuurder een lager gelegen berm ingereden. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Dierenleed

NIGTEVECHT De politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige man uit Nigtevecht een proces-verbaal aangezegd omdat hij in strijd met de wet een perceel riet aan het kort maaien was. Op de Klompweg zagen surveillerende agenten in het omgemaaide riet, ontredderde rietzangers en de verstoorde nesten van deze beschermde vogels. De man verklaarde het niet eens te zijn met het beleid van het Utrechtse Landschap en de Waterkwaliteitsbeheerder. In opdracht van de politie heeft hij zijn maaiwerkzaamheden gestaakt.