Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 24-06-2001
1e Persbericht 24 juni 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Dief op heterdaad betrapt
Op het terrein van een instelling op Den Dolech is zondagochtend rond 5.40 uur een 32-jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt door het bewakingspersoneel toen hij met een gestolen computer weg wilde fietsen. Het bewakingspersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Bij de verdachte werd een computer en een laptoptas met daarin een voedingskabel en een kabelslot aangetroffen. De spullen zijn in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden

In een horecagelegenheid op het Stationsplein is zondagochtend rond 3.15 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 27-jarige man uit Tilburg kort daarvoor. Het slachtoffer werd zonder aanwijsbare reden met een glas in zijn gezicht geslagen, in zijn arm gebeten en geslagen en geschopt. De man uit Tilburg liep een bloedende neus, een bult op zijn voorhoofd en een wond op zijn bovenarm op. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
In een woning aan de Bloemfonteinstraat zijn zaterdagmiddag rond 17.55 uur een 49-jarige Eindhovenaar en een 57-jarige Duitser aangehouden. De Duitse man was op bezoek in de woning aan de Bloemfonteinstraat toen plotseling de ruit van de voordeur werd vernield door de 49-jarige verdachte. De man kwam met een knuppel de woning binnen en bedreigde de Duitser. Hierop spoot de Duitse man pepperspray in het gezicht van de 49-jarige verdachte. Het busje pepperspray werd in beslag genomen. Beiden werden vervolgens voor verder verhoor overgebracht naar het politiebureau. De 49-jarige verdachte is in verzekering gesteld en de 57-jarige man is na verhoor naar huis gestuurd.

Deurne: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijfspand aan de Milhezerweg zijn tussen vrijdagavond 22.30 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur een motor, een grasmaaier en diverse gereedschappen weggenomen. De dader is binnen gekomen door een toegangsdeur open te breken.

Deurne: Verdachte van brandstichting aangehouden

Op het politiebureau is zaterdagmiddag rond 16.20 uur een 38-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een woning aan de Zandbosweg rond 00.20 uur die dag. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Hennepkwekerij ontdekt tijdens brand in bedrijfspand

In een bedrijfspand aan de Slachthuisstraat is zondagochtend rond 4.45 uur een brand uitgebroken. De brandweer had brand vrij snel onder controle. In het pand werd een professionele hennepkwekerij met enkele duizenden, reeds geoogste, planten aangetroffen. De gehele apparatuur en de restanten van de hennepplanten worden in beslag genomen en vernietigd. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal afgetapt werd. Op het moment van de brand was niemand in het gebouw aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij en naar de oorzaak van de brand.