Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-06-2001 Mediaberichten 24 juni (15.45 uur)

KESSEL Doorrijder aangehouden
KESSEL De politie heeft zaterdagnacht op de Baarloseweg een 41-jarige automobilist uit Lierop onder zwaar verzet gearresteerd nadat hij met zijn auto van de weg was geraakt en op een zwerfkei bleef steken. De man was onder invloed van alcohol en had eerder op de avond een aanrijding met een lijndienstbus veroorzaakt en doorgereden. De verdachte werd ingesloten in een politiecel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto raakte zwaar beschadigd. Een politieagente raakte licht gewond aan een hand tengevolge van een beet door de verdachte. De automobilist had eerder op de avond een conflict met de 50-jarige chauffeur van een lijndienstbus. Laatstgenoemde wilde de automobilist links inhalen terwijl deze achteruit reed, vermoedelijk om te draaien. De man uit Lierop ergerde zich hier behoorlijk aan en reed plotseling weg met zijn auto waarbij hij de bus raakte. De politie werd gewaarschuwd en was op zoek naar hem toen de melding kwam dat de auto op de Baarloseweg in Kessel van de weg was geraakt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

STEVENSWEERT Buschauffeur mishandeld
STEVENSWEERT Een 51-jarige chauffeur van een busonderneming (lijndienstbus) is vrijdagavond door een nog onbekende man mishandeld geworden. De verdachte vernielde tevens met een hamer een ruit van de bus. De buschauffeur heeft totaal geen vermoeden wat de aanleiding van de mishandeling en de vernieling moet zijn geweest. Op de Markt liet de buschauffeur een passagier uitstappen toen plotseling de verdachte met zijn auto voor de bus stopte. Er zaten toen nog 3 passagiers in de bus. De man begon meteen te schreeuwen en sloeg de buschauffeur door een geopend raampje tegen zijn gezicht die hieraan pijn ondervond. Na de mishandeling en vernieling is de verdachte met zijn auto gevlucht. De politie stelt een nader onderzoek in.

WELL Overval bij Opsporing Verzocht
WELL In de uitzending van het AVRO-programma Opsporing Verzocht van maandag 25 juni wordt aandacht besteed aan een overval in Well op 21 mei jongstleden. Enkele onbekende mannen namen die dag met geweld een personenauto af van een 22-jarige inwoner van Well en diens vader. Het slachtoffer had de verdachten kort daarvoor bemerkt dat de mannen fietsen hadden gestolen uit zijn schuur. Zie verder onderstaand mediabericht dat 21 mei werd gepubliceerd. De uitzendingen van Opsporing Verzocht zijn maandagavond op Nederland 1 te zien om 19.00 uur en 21.50 uur. Bij de politie Limburg-Noord zit een telefoonteam klaar om mensen die reageren te woord te staan. (mediabericht 21-5-01) WELL Een 22-jarige man uit Well en zijn 52-jarige vader liepen maandagmorgen hoofdletsel op bij een vechtpartij met drie mannen die even daarvoor hadden ingebroken bij de woning van de Wellenaren. Beide mannen zijn in het ziekenhuis aan hun hoofdwonden behandeld. In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in de winkel van het verzorgingstehuis aan de Grotestraat in Well. De inbrekers zijn vermoedelijk gestoord want bij aankomst van de politie lag de buit; sigaretten en een ongeopend kluisje voor het tehuis. Tegenover het tehuis trof de politie een auto aan die begin mei is ontvreemd in Friesland. Later bleek dat op de Grotestraat een auto was gestolen die even later op de Pastoorstraat werd teruggevonden. De politie gaat ervan uit dat deze diefstal door hetzelfde drietal is gepleegd. Vermoedelijk zijn de drie mannen vervolgens te voet verder gegaan totdat ze uit een schuur bij een woning aan de Wezerweg drie fietsen ontvreemden. De zoon des huizes zag deze diefstal en stapte samen met zijn vader in de auto. Het tweetal achtervolgde de drie inbrekers op de fiets en op de Ceresweg kon het drietal worden klemgereden. Een vechtpartij tussen de drie verdachten en de twee Wellenaren was het gevolg. De verdachten sloegen hierbij het tweetal met ijzeren staven op het hoofd. Vervolgens werden beide mannen uit de auto getrokken en vertrokken de verdachten met de auto van de Wellenaren. Van de inbrekers ontbeekt tot op dit moment elk spoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

BLERICK Verkeersgewonde
BLERICK Bij een verkeersongeval op de kruising Pepijnstraat / Burgemeester Gommansstraat is zaterdagavond een 31-jarige bromfietser uit Venlo zodanig gewond geraakt dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De bromfietser verleende op de kruising geen voorrang aan een 30-jarige automobilist uit Blerick. De bromfiets raakte zwaar beschadigd, de auto liep aan de voorzijde schade op.

WANSSUM 55 Bekeuringen
WANSSUM De politie heeft vrijdagavond op de Venrayseweg 55 automobilisten bekeurd omdat ze een inrijverbod negeerden. In verband met wegwerkzaamheden is de weg ter plaatse tijdelijk afgesloten. Hiervoor zijn afzettingshekken met verkeersborden geplaatst die aangeven dat inrijden niet is toegestaan. Desondanks deden 55 bestuurders dat wel door over trottoirs e.d. te rijden. Alle automobilisten krijgen binnenkort een acceptgiro thuisgestuurd.

BERGEN Aanhouding na achtervolging
BERGEN De politie heeft zaterdagnacht een 27-jarige inwoner van Bergen aangehouden nadat hij enige tijd door agenten was achtervolgd. Een patrouille zag de man over de Raadhuisstraat rijden en wilde hem controleren. De automobilist wilde dat kennelijk niet en ging er met hoge snelheden vandoor. De verdachte reed herhaaldelijk met snelheden van rond 100 km per uur. Tijdens de achtervolging kwam het nog tot een kleine botsing met een politieauto waarbij deze licht schade opliep. De verdachte wist tijdens de achtervolging te ontkomen maar kon korte tijd later in Bergen worden aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem zal uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt. De man gaf aan niet door de politie gecontroleerd te willen worden omdat hij alcohol had gedronken.

WEERT Gewonde bij steekpartij
WEERT Een 33-jarige man uit Weert is zaterdagnacht gewond geraakt toen hij door een 41-jarige man uit Budel met een scherp voorwerp in zijn been werd gestoken. Aanleiding hiervoor ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Toen de politie na een melding op de Kerkstraat ter plaatse kwam was de verdachte al verdwenen. Hij werd in de loop van de nacht op zijn verblijfplaats in Budel gearresteerd en vervolgens ingesloten in een politiecel. De politie heeft de zaak in onderzoek. WEERT Gewonden bij vechtpartij WEERT Bij een vechtpartij op de Biest zijn zaterdagnacht twee inwoners (23 en 24 jaar) van Harmelen gewond geraakt. Het tweetal is door naar schatting vier onbekende mannen mishandeld geworden waarbij werd geslagen met een bierfles. Aanleiding is vermoedelijk het maken van ongepaste opmerkingen in de richting van een vrouw die bij een van de slachtoffers was. De twee gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan hun hoofdverwondingen.

BLERICK Bedrijfsinbraak
BLERICK Bij een inbraak in een bedrijf aan de Groot Egtenrayseweg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse goederen gestolen. De buit bestaat uit computers, gereedschap, geld met een totale waarde van enkele tienduizenden guldens. Tevens werd een bedrijfsauto gestolen waarmee vermoedelijk de buit is getransporteerd. De toegang werd verschaft door een lichtkoepel op het dak open te breken. De politie stelt een nader onderzoek in.

BAARLO 324 Snelheidsbekeuringen
BAARLO De politie heeft zaterdagmorgen tijdens een radarcontrole op de Napoleonsbaan 324 bekeuringen opgemaakt onder de 2764 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur terwijl de limiet 50 km per uur betreft.

ELL Onderzoek overval afgerond
ELL Het onderzoek naar de greep in de kassa van een winkel aan de Sebastiaanstraat waarvoor een 21-jarige man uit Kelpen kort na de overval werd gearresteerd is nagenoeg afgerond. De verdachte heeft tevens toegegeven dat hij op 20 juni j.l. een greep in de kassa heeft gedaan in een winkel aan de Roermondseweg in Weert en op 21 juni in een winkel in de Maaspoort in Weert. Na zijn verhoor werd de verdachte in overleg met justitie weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

WEERT Arrestatie na ruzie
WEERT De Weerter politie heeft zaterdagmiddag een 36-jarige inwoner van Weert aangehouden in verband met een vechtpartij op de Gruttolaan. De oorzaak van de ruzie ligt in de relationele sfeer. De verdachte kreeg ruzie met zijn 32-jarige ex-vrouw waarna er zich nog 2 andere vrouwen er zich mee bemoeiden. Tijdens de gevechten werd er gebruik gemaakt van een mes en een autokrik. De verdachte is ingesloten in een politiecel voor nader onderzoek.