Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 24-06-2001 Persberichten district Maastricht (RKey; 15.30 u) Zondag, 24 juni 2001

District Maastricht

Maastricht; stroomstoot-wapen
Bij controle afgelopen zaterdagavond op het Stationsplein in Maastricht van een bestuurder van een bromfiets bleek dat deze geen bromfietscertificaat had, geen bromfietshelm droeg en dat het verzekeringsplaatje op de bromfiets was afgeplakt (wordt nog onderzocht of het rijwiel wel verzekerd is). Daarnaast bleek ook nog dat de knaap de politie aanvankelijk valse woonadresgegevens had opgegeven. Bij nader/verder onderzoek kwam er een zogenaamd stroomstoot-wapen tevoorschijn uit zijn jas. Het stroomstoot-wapen werd inbeslaggenomen. De bromfiets werd voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen. De jongen, een 17-jarige jongen uit Maastricht werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar ook, wegens de strafrechtelijk minderjarige leeftijd van de verdachte, de Raad voor de kinderbescherming in kennis werd gesteld. De politie stelt verder onderzoek in, en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Maastricht; voor de deur.
De politie heeft afgelopen zaterdagavond een 45-jarige man uit Maastricht bekeurd met een boete van fl. 90,-. De Maastrichtenaar was die zaterdagavond na een onderzoek terzake een verdenking van het rijden onder invloed op een fiets weer in vrijheid gesteld. Hij wordt er namelijk van verdacht die avond al slingerend op de Wilhelminasingel in Maastricht met zijn fiets een auto te hebben geraakt, waardoor de auto bekrast raakte en de verdachte vervolgens gewoon doorfietste. Na zijn in vrijheidstelling ging de man buiten op het bordes / voor de deur van het politiebureau liggen en weigerde te gaan. De politie vorderde herhaalde malen dat hij moest gaan, doch hij bleef weigeren / voldeed niet aan de herhaalde vorderingen om te vertrekken. Daarop heeft de politie hem weer aangehouden en bekeurd.

Maastricht; aanrijding
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 03.10 uur vond op de Oeslingerbaan in Maastricht een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Maastricht botste met zijn auto tegen andere auto, bestuurd door een 32-jarige vrouw eveneens uit Maastricht. De vrouw werd (met vermoedelijk een whiplash) per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De 22-jarige Maastrichtse automobilist bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; tasjesroof
Vanmorgen, zondagmorgen omstreeks 08.30 uur vond een tasjesroof plaats. Een 66-jarige vrouw uit Maastricht liep op de Maastrichter Brugstraat in Maastricht in de richting van de brug toen een onbekende man op een fiets achter haar kwam gereden en in het voorbijfietsen de tas uit de handen van de vrouw griste. In de tas bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer honderdvijfentwintig gulden. Met de buit fietste de straatrover weg in de richting van het Bat. De tas is later, zonder het geld daarin teruggevonden. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Noorbeek; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Vroelenstraat in Noorbeek van een 53-jarige automobilist uit Maastricht, bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Eijsden; brand
Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Industrieweg in Eijsden. Bleek dat op het perceel van een bedrijf aldaar een schafkeet en een tweetal containers die ernaast stonden, in brand stonden. Omdat er in een van de containers mogelijk verfblikken en olie zou zitten, werd ook de milieudienst van de brandweer ingeschakeld en sloot de politie de Industrieweg voor al het verkeer af. Omstreeks 15.40 uur had de brandweer het vuur geblust, doch de schaftkeet en inhoud van de containers zijn geheel uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.