Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-06-2001 mediaberichten 24 juni (laatste berichten)

VENLO Aanhouding winkeldief
VENLO De politie heeft zaterdagmiddag een 33-jarige vrouw uit het Duitse Alsdorf aangehouden die in een winkel op de Vleesstraat een jurk van ruim honderd gulden had gestolen. De vrouw kreeg een geldboete van 410 gulden aangeboden. Tijdens het onderzoek bleek dat de vrouw nog 127 dagen gevangenisstraf moest ondergaan en nog een geldboete van 550 gulden had openstaan. De vrouw werd hierop opnieuw ingesloten ten behoeve van justitie.

VELDEN 103 Snelheidsbekeuringen
VELDEN De politie heeft zaterdagmiddag tijdens een radarcontrole op de Rijksweg 103 bekeuringen opgemaakt onder de 620 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur terwijl de limit 50 km per uur bedraagt.

ROERMOND Doorrijder aangehouden
ROERMOND De politie heeft zaterdagavond een 24-jarige automobilist uit Roermond aangehouden die kort daarvoor op de Weerd een verkeersbord omver had gereden en daarna was doorgereden. De verdachte verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs, van hem werd een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. De man werd ingesloten in een politiecel en zondagmiddag na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

WEERT Echtpaar gearresteerd na doorrijding
WEERT De politie van Weert heeft afgelopen nacht een echtpaar (man 66 en vrouw 64 jaar) uit die plaats aangehouden als verdacht van doorrijding na aanrijding en rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat op de Wilhelminasingel een auto tegen een lantaarnpaal was gebotst, vervolgens een bloembak geraakt en verder tegen 3 tot 4 personenautos was gebotst. Volgens ooggetuigen was vervolgens de bestuurster uitgestapt en was de bijrijder verder gaan rijden. In de bloembak werd een kentekenplaat aangetroffen en aan de hand daarvan werd de auto en het echtpaar aangetroffen bij hun woning. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

ECHT Aanhouding na vernielingen
ECHT Een 18-jarige Roermondenaar raakte afgelopen nacht ernstig gewond toen hij op de Gelrestraat enkele ruiten had vernield. De gewaarschuwde politie trof de verdachte aan op de Bovenste Straat terwijl hij een slagaderlijke bloeding had. Agenten verleenden eerste hulp in afwachting van de komst van een ambulance. De Roermondenaar werd opgenomen in het ziekenhuis en de politie zal hem op een later tijdstip horen. Behalve twee ruiten van een winkel heeft de verdachte een deur vernield en een deuk in een auto getrapt. Aanleiding voor zijn gedrag is vermoedelijk ruzie met zijn vriendin. De politie stelt een nader onderzoek in.

BLERICK Autos beschadigd bij brand
BLERICK Door onbekende oorzaak ontstond er afgelopen nacht brand in een geparkeerde auto op de Appelbesstraat. Door de brandende auto ontstond er ook schade aan twee andere geparkeerde personenautos. Een vierde auto kon tijdig worden verplaatst en bleef voor zover bekend schadevrij. De brandweer bluste het vuur en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

ROERMOND Aanhouding na belediging
ROERMOND De Roermondse politie heeft afgelopen nacht een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden die het nodig vond om twee agenten op de Knevelsgraafstraat te beledigen. De agenten waren bezig met het uitschrijven van een bekeuring toen de verdachte voorbijkwam en hen beledigde. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.