PERSBERICHT

Vught, 24 juni 2001

Vivian Ruijters wint NK berglopen in Landgraaf * 3 Junioren 1e op NK in Uden

Vijf Nederlandse kampioenstitels naar Prins Hendrik Vught

Op het Nederlands kampioenschap voor Junioren in Uden hebben 2 polsstokhoog-springers en 1 werper van de Vughtse atletiekvereniging Prins Hendrik het hoogste podium behaald. De grootste verrassing was de Hedelse juniore Lieke Ondersteijn die het polsstokhoogspringen won met een hoogte van 2,80 meter. Daarmee verbeterde ze zich 20 centimeter. Ook op dit onderdeel kwam Vughtenaar Robbert-Jan Jansen in actie. De junior won na een spannend duel met 2 leeftijdgenoten de wedstrijd met een hoogte van 4,90 meter, eveneens een persoonlijke recordhoogte. Daarmee is hij vierde allertijden bij de junioren, en vierde op de seniorenranglijst van 2001.

Grootgrossier in Uden was Erik Cadée uit 's-Hertogenbosch. De scholier was verruit de beste op zijn onderdelen discuswerpen en kogelstoten: hij wierp de discus 57,71 meter ver, en stootte de kogel naar het 17,45 meter-punt. Andermaal waren deze afstanden verder dan de kwalificatie-eisen voor de Europese Jeugd Olympische Dagen, van 23 tot en met 25 juni in het Spaanse Murcia. Cadée had deze limieten al verschillende keren overschreden dit jaar.

Naast de gouden plakken, wonnen zowel Jansen als Cadée, de dagprijzen voor de meest aansprekende prestatie, aldus de organiserende vereniging De Keien.

De medailleoogst was op zaterdag 23 juni al goed begonnen met de sprintbelofte van Prins Hendrik: de Tilburgse Christel Bertens werd tweede op de 100 meter met een mooie tijd van 12.41 seconden, slechts een honderdste boven haar beste tijd ooit. Pepijn van Hove uit Vlijmen kwam op de 110 meter horden tot een vijfde plaats met een mooi persoonlijk record van 14.97 seconden.
* Bij het Nederlands kampioenschap Berglopen, zondag 24 juni op de skihelling van Landgraaf is Prins Hendrik-atlete Vivian Ruijters eerste geworden. Ruijters, die in Huizen woont, was eerder dit jaar al Nederlands kampioen op de 10.000 meter in Veenendaal, en won dit NK in Zuid-Limburg met een voorsprong van 4 minuten op een atlete van Leiden Atletiek. Over de 8200 meter berg op- en af deed ze 42 minuten en 20 seconden.
* Twee Prins Hendrik-atleten hebben het afgelopen weekend in Budapest Nederland vertegenwoordigd in de EuropaCup. In de Hongaarse hoofdstad werd polsstokhoogspringster Monique de Wilt derde met een hoogte van 4,10 meter. De Vughtenaar Thomas Kortbeek verzilverde zijn debuut met een zesde plaats op de 400 meter horden. Hiervoor had hij 53.02 seconden nodig. EINDE BERICHT