PERSBERICHT

Wat: Lezing Jan Kuitenbrouwer over Job

Wanneer: Zondag 24 juni om 14.00 uur

Waar: Galerie Willy Schoots, willemstraat 27, Eindhoven

In het kader van de tentoonstelling van Job organiseert Galerie Willy Schoots een middag waarbij columnist Jan Kuitenbrouwer zijn visie zal geven op het werk van ontwerper Job.

Studio Job is het initiatief van ontwerper Job Smeets. In 1996 sloot hij zijn opleiding aan de Design Academie af. Sinds 1998 ontwerpt Studio Job exclusieve projecten en producten in opdracht van musea, bedrijven en architecten. Daarnaast vinden er met regelmaat en op uitnodiging exposities plaats. Jobs werk verwijst duidelijk naar het ambacht. De metaforische belichaming van archetypes en de interpretatie van stijlen, is een manier van communiceren door design en is tevens inspiratiebron die authentieke ontwerpen doet herleven. Ieder ontwerpproces is voorafgegaan door eindeloos veel voorstudies, een 'schrijven met vorm' dat aan de basis ligt van steeds weer veranderende ontwerpen, uitgevoerd in wisselende technieken.

De tentoonstelling in de bovenzaal met werk van Job maakt onderdeel uit van de Zomertentoonstelling van Galerie Willy Schoots. De galerie maakt hierbij optimaal gebruik van de vele zalen die zij tot haar beschikking heeft om een groot aantal uiteenlopende kunstenaars aan bod te laten komen. In de voorzaal werk van Armando, Francis Bacon, Jos van der Beek, Louise Bourgeois en Jan Dibbets. In de tussenzaal een presentatie met bronzen sculpturen en wandobjecten van Bart Kelholt. In de achterzaal werk van Jeroen Olthof onder de titel 'Desiderata' en in de patio grafische bladen van Bram van Velde tot en met 13 juli en vanaf 14 juli werk van Jannis Kounellis welke te zien is tot en met 24 augustus. Zie voor meer informatie de bijlage met persbericht en factsheet of de website www.schoots.com.

Voor vragen of extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Ingrid van Berlo, telefoon 040-2449705.