Gemeente Capelle a/d IJssel

Midzomerfestival 2001

Dit jaar zijn er aanmeldingen uit het hele land binnen gekomen en is er te spreken van een vol deelnemersveld.

Onder begeleiding van de masters Daniël Wayenberg en Emmy Verhey, gaan de talenten aan de slag. Dit jaar is er aan de masterclasses een miniconcours verbonden, uit het deelnemersveld worden ongeveer 8 deelnemers gekozen die tijdens het Slotconcert, van 17.00 18.00 uur, mogen optreden.

Uit deze groep worden 1 of 2 winnaars gekozen, die door de winst een optreden tijdens de CultuurProm in september verdienen. Natuurlijk bent u van harte welkom om de verrichtingen van de talenten te volgen in de Capelse Muziekschool.

Op zondag 24 juni, vindt in het Schollebos het grootse Muziekfeest plaats. Dit jaar met ruim 150 musici verdeeld over 5 podia. De opening wordt wederom verzorgd door leerlingen van de Capelse Muziekschool. Daarnaast treedt tijdens de opening het Jeugdorkest van het Rotterdamse Conservatorium op.

De Stichting Alla Breve Koorprojecten brengt onder leiding van José Doodkorte, de dochter van raadslid Peter Paul Doodkorte, een speciaal vrouwenkoor-repertoire ten gehore.

Tijdens het muziekfeest is er voor iedereen wat wils. Zo is er een speciale podium voor oude muziek met muziek vanaf de Middeleeuwen, zijn er kinderprogrammas en cabaretreeksen. Het muziekfeest is er voor liefhebbers van zang, in alle vormen.

De afsluiting van het festival, de zogenaamde slotmanifestatie wordt dit jaar verzorgt door de multiculturele groep Fusion. Deze groep brengt een fusie van klassieke en soulmuziek teweeg.