Plaats: Harfsen
Weer: Bewolkt, 24°c
Motocross

Laurense blijft derde, Strik verliest plaats in ONK!

Harfsen - Na de derde ONK van het seizoen blijft Hans Laurense de derde plaats in de tussenstand bezitten. De crosser uit Boekel kwam in Harfsen niet verder dan een negende en dertiende plaats. George Strik verloor een plaatsje in de tussenstand nadat hij de eerste manche dertiende werd, later op de dag pakte hij een keurige zesde plaats. Erik Eggens duldde beide manches weer niemand in zijn buurt!

Trainingen:
De achtste tijd was goed genoeg voor George die duidelijk hinder onder vind van zijn vingerbreuk. Met een achttiende tijd stelde Hans enig sinds teleur maar het zetten van een tijd is niet het sterkste punt van Hans.

1e manche
Met een vierde plaats begon George goed aan de eerste manche maar een foutje in de derde bocht zorgde ervoor dat hij enkele plaatsen verloor. Op een vierde plaats sloot de Millenaar toch de eerste ronde af, Hans begon ver achterin en moest alles uit de kast halen de eerste ronde binnen de top vijftien uit de bossen van Harfsen te komen springen. Door het voorbij komen van Strijbos en De Reuver verloor de 28 jarige Strico medewerker voor halverwege wedstrijd twee plaatsen. Ook d Belg De Dijcker kwam voorbij aan George die met nog minder dan vijf minuten wedstrijd te gaan hard onderuit ging. "Mijn achterwiel sloeg weg, in het begin dacht in de motor nog te kunnen houden maar helaas hij ging vol over de hekken het publiek in." weet George met diverse ijszaskken op zijn lichaam tegen de pijn. Door deze val viel hij terug naar een dertiende plaats. Hans reed een goede inhaalrace en bereikte op een negende plaats de finish.

2e manche
Gelijk aan de eerste manche begon George goed aan de wedstrijd, op een vijfde plaats kwam hij na ruim twee minuten 't Peppelbos weer uit springen achter Gundersen, Eggens, De Reuver en snelstarter Wybo. Het tempo van de leiders kon hij niet volgen maar toch was hij goed voor een zesde plaats na 25 minuten wedstrijd en 1 ronde. Hans kende veel problemen bij de start en begon buiten de top 20 aan de wedstrijd. Met hangen en worgen reed hij zich naar een dertiende plaats maar hij was zeker niet tevreden. "Nee, ik heb zeker betere dagen gehad maar het gaat niet lekker de laatste tijd. Vorige week in Oss wilde ook niks lukken ik denk dat het gebrek aan wedstrijd ritme hieraan ook debet is. De tweede manche dacht ik dat het makkelijker zou zijn een slechte start goed te maken maar iedereen rijdt hier even hard, in de bocht moet je de winst pakken op je concurrent." Aldus de 29 jarige motor monteur.

Volgende race:
De volgende wedstrijd voor George is waarschijnlijk de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap. Deze wedstrijd wordt op 8 juli verreden in Denemarken.