Innovatie in onderhoudsbeheer met API PRO - versie 4.3

Frontec heeft de nieuwste versie van haar Onderhoud Beheer Systeem API PRO® uitgegeven. Versie 4.3 bevat vele verbeteringen, nieuwe functies en ook drie compleet nieuwe modules. Het geavanceerde onderhoudsinformatie systeem voldoet hiermee aan de verwachtingen die men van een koploper in onderhoudsmanagement mag hebben.

API PRO® is de Europese marktleider in onderhoudsmanagement systemen (EAM), beschikbaar in 16 talen en geïmplementeerd in zo n 40 landen in Europa en de rest van de wereld.

Nieuwe modules

Visuele verkenner
Met deze nieuwe module kunt u via allerlei afbeeldingen (BMP, GIF of JPEG) zeer gemakkelijk uw installatie verkennen en daarmee uw objecten of informatie vinden. In de structuur van uw installatie kunt u zo bij elk gevonden element direct toegang krijgen tot de verschillende functies in uw systeem. Op elke afbeelding of tekening kunt u zeer eenvoudig actieve gebieden vastleggen. Deze actieve gebieden geven gelijk toegang tot informatie, onderhoudsobjecten of bijv. detailtekeningen. Met de visuele verkenner kunt u zeer snel belangrijke informatie van bepaalde apparatuur vinden, zoals reservedelen, historie, geplande opdrachten, MTBF of andere kengetallen, etc.

Analyses en prestaties
De analyse en prestatie module is een geavanceerd middel om onderhoudsprestaties te meten en te verbeteren. Het zorgt voor vele mogelijkheden om de prestaties van uw installatie te vergelijken met standaard benchmarks voor verschillende periodes, machines & apparatuur en afdelingen, etc. De beschikbare benchmarks zijn de door onafhankelijke instituten vastgestelde standaarden zoals van het Duitse technische instituut VDI. De resultaten van analyses worden duidelijk en leesbaar gepresenteerd in diverse tabellen of grafieken via MS Excel.

Uitgebreid capaciteitsbeheer
Deze nieuwe API PRO® planning module is hét gereedschap om het optimaal inzetten van uw medewerkers te realiseren. U krijgt een volledig overzicht van alle werkorders met het toegewezen personeel en de tijdschema s. De module beschikt over geavanceerde tijdfuncties om het plannen te vereenvoudigen en ook de dagelijkse activiteiten simpel te beheren. De nieuwe kalenders geven een duidelijk overzicht van alle geplande taken en de verschillende kleuren maken het eenvoudig om te zien wat er precies moet gebeuren en wanneer. In het planningscherm kan iedere activiteit direct worden gewijzigd, waarmee ook de desbetreffende gevolgen voor de werkbelasting gelijk zichtbaar zijn. Een uitstekende manier om what if simulaties te kunnen maken.

Belangrijke verbeteringen in de standaard API PRO® programma s

Nieuwe API PRO® verkenner structuur
Behalve de herkenbaarheid van de Windows-achtige schermen introduceert de installatie verkenner vele interessante nieuwe mogelijkheden, met kleur-indicators voor direct herkennen en gelijk openen van de aanwezige informatie. Geen kleur betekent geen info en dus geen onnodig klikken. Met slechts één klik op een gekleurde cel opent u de opgeslagen gegevens van bijv. reserve-delen, uitstaande werkorders, apparatuur-historie, tekeningen etc. Vinden van objecten is ook makkelijker, met een nieuwe filter functie. Eenmaal gevonden volstaat één klik op het object om in de verkennerboom de locatie van dat object te zien. Daarmee is de plaats in de installatie meteen duidelijk. Via één klik met de muis kunnen objecten of informatie worden toegevoegd of gewijzigd.

Tweezijdige koppeling met MS Project
Nog een verbetering in API PRO® is de mogelijkheid van complete integratie met Microsoft Project. Voor grotere projecten, complexe multi-disciplinaire activiteiten of als u graag MS Project voor uw planning gebruikt. Alle details van die planning en uitvoering kunnen in API PRO® worden behandeld, inclusief voortgang, inkoop, materiaalvoorziening, budgetbewaking, etc. Er kan een selectie van werkorders worden geëxporteerd naar MS Project om daar de geavanceerde planningsmogelijkheden te gebruiken voor het detecteren van een kritisch pad, knelpunten, etc. De planning van verschillende activiteiten kan dan in MS Project worden gewijzigd en de aangepaste werkorders worden weer naadloos geïmporteerd in API PRO® voor uitvoering.

Overig nieuws
De modulaire structuur van API PRO® waarborgt vele mogelijkheden voor verschillende toepassingen. In de nieuwe versie 4.3 zijn vele verbeteringen aangebracht in elke module, zoals voor onderhoud, inkoop en voorraad, barcode toepassingen, papierloze inspecties met de Palm pilot, web-enabling en nog veel meer.