Gemeente Heumen

25-06-2001

Regiodiek Week 26

Project versterking brandweer

Voorkomen is beter...

Na jaren van voorbereiding gaat in 2002 het project versterking brandweer (PVB) van start. Tien gemeenten in Nijmegen en omstreken hebben dan samen met de regionale de organisatie op poten die opgewassen moet zijn tegen toenemende risico's. Industrieën zijn complexer geworden, het vervoer over weg en water en door de lucht is toegenomen en we hebben te maken met meer gevaarlijke stoffen dan ooit. We kunnen niet meer wachten met ingrijpen tot er ongelukken gebeuren. Met het PVB zetten de gemeenten en de brandweer dan ook in op alle aandacht op het voorkomen, beheersen en beperken van onveiligheid.
Daarvoor wordt van de gemeenten veel gevraagd. Het project kost Heumen in 2002 anderhalve ton en in de erop volgende jaren steeds een kwart miljoen méér aan geld voor brandweerzorg en voorkoming van rampen.

Onderdeel van het PVB is allereerst het bereiken van wat wordt genoemd "het minimaal noodzakelijke zorgniveau". Daaronder vallen het tijdig kunnen adviseren over veiligheid bij de ontwikkeling van woonwijken of verkeersaders (pro-actie), voorlichting over en controle en handhaving van voorschriften in bouw- en gebruiksvergunningen (preventie) en het maken van adequate aanvalsplannen en (bluswater)voorzieningen voor als er toch iets misgaat (preparatie). Daarvoor is soms een wijziging van de gebiedsindeling nodig om sneller ter plaatse te kunnen zijn en elk korps moet natuurlijk voldoende capaciteit en kwaliteit in huis hebben. Het zijn allemaal aspecten waaraan ook in de gemeente Heumen de komende tijd alle aandacht zal worden gegeven.

Op 28 juni wordt de raad van Heumen gevraagd om definitief in het project versterking brandweer te stappen.


---

Belbus naar Csorna

B&W van Heumen willen de belbus die tot vorig jaar in Heumen zijn toertjes maakte cadeau doen aan zustergemeente Csorna in Hongarije. De bus is in Heumen overbodig geworden door de komst van de Regiotaxi. Boekhoudkundig is hij bovendien afgeschreven, maar hij is nog in prima staat.
Het Maltezer Kreuz in Csorna zit dringend verlegen om een busje waarmee ouderen naar de dagopvang kunnen worden gebracht, maaltijden kunnen worden bezorgd en oud papier kan worden opgehaald, werk dat allemaal door vrijwilligers wordt gedaan. De voormalige belbus zou een uitkomst zijn.
B&W hebben daarom bedacht dat het in het jaar van de vrijwilligers een mooi gebaar zou zijn om Csorna de bus cadeau te doen. Als de commissies ABO en FEZ dat idee steunen gaat de auto daarom naar Hongarije.
Een paar jaar geleden schonk Heumen ook al een Brandweerauto. Die is nog altijd tot volle tevredenheid in bedrijf in Csorna.


---

Wijzigingen busvervoer op komst

De gezamenlijk busbedrijven in de regio hebben het KAN-bestuur voorstellen gedaan voor de dienstregeling van volgend jaar (ingang 6 januari 2002). Ze hadden daarbij als taak in totaal en gezamenlijk 10 miljoen te bezuinigen. Tot 6 juli liggen de voorstellen nog ter inzage bij de gemeenten in het KAN-gebied (in Heumen bij de balie van Grondgebiedzaken).
De plannen raken ook de gemeente Heumen. Voorgesteld wordt om lijn 1 (Molenhoek - Nijmegen) in de stille uren op te heffen. Als compensatie gaat lijn 83 op die tijden in Malden de route van lijn 1 rijden. In de praktijk betekent dat dat lijn 83 in de stille uren niet meer over het gedeelte Rijksweg tussen de Veldsingel en de Molensingel zal rijden, maar over de Veldsingel, de Randwijksingel en de Molensingel. Voor de bus die Overasselt en Nederasselt aandoet zijn geen wijzigingen voorgesteld, behoudens een routewijziging in Nijmegen.

Het KAN-bestuur moet zich nog uitspreken over de voorstellen.


---

Plaats voor meer cliënten maatschappelijk werk

Het Nijmeegs Instituut voor Maatschappelijk werk (NIM) waaronder ook Heumen gaat per 1 juli 2001 door een kleine personeelsuitbreiding naar een capaciteit van 259 cliënten per jaar. Dat is 43 meer dan de grens van 216 die tot nu toe gold.
Overigens was het aantal van 216 een tijdelijke bovengrens die werd ingesteld in 1988. Daarvoor was er ruimte voor 180 jaarcliënten. Het NIM wil die tijdelijke verhoging uit 1998 definitief maken.

De voorstellen zijn een gevolg van de extra uitkering voor capaciteitsuitbreiding van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. B&W stellen de gemeenteraad voor om het bedrag dat Heumen daarvoor krijgt in te zetten voor het NIM. Daarbovenop komt nog een extra gemeentelijke bijdrage.
De raad behandelt het voorstel op 28 juni.


---

Raad moet opnieuw beslissen over SLOH-subsidie

Op 28 juni zal de raad opnieuw het bezwaar van de SLOH behandelen tegen de beëindiging van de subsidie aan de omroep. Dat is nodig na een uitspraak van de Arnhemse rechtbank die de eerdere beslissing van de raad uit mei 1999 om het bezwaar ongegrond te verklaren niet vond deugen.
De gemeenteraad besliste al in oktober 1998 naar aanleiding van een ondernemingsplan van de SLOH om een verzoek om een flinke verhoging van de subsidie af te wijzen. Tegelijkertijd werd een streep gehaald door de bestaande subsidiëring. Het argument van de raad voor die beëindiging was vooral dat de omroep ondanks herhaalde verzoeken geen deugdelijk ondernemingsplan wist te produceren. De SLOH was het met beide beslissingen niet eens, maar de raad bleef in mei 1999 dus bij zijn besluit.
De rechter heeft nu beslist dat de afwijzing van de verhoging van de subsidie niet voldoende beargumenteerd was. Overigens sluit de rechter niet uit dat hij met betere argumenten de afwijzing wel acceptabel vindt.
De raad had volgens de rechter niet ineens met de bestaande subsidiebetalingen mogen stoppen. De SLOH was volgens hem niet voldoende duidelijk gemaakt dat een slecht ondernemingsplan die konsekwentie zou hebben. Daarnaast vond de rechter dat de gemeente zelf onduidelijkheid heeft geschapen over de status van het geld dat naar de SLOH ging. Voorzover dat vergoedingen waren konden ze worden stopgezet. Maar een deel daarvan was subsidie en die kun je niet zonder deugdelijke vooraankondiging ineens beëindigen.

De raad moet daarom op 28 juni een nieuw besluit nemen. Het onderwerp staat op de agenda voor 28 juni.


---

Werk aan wegen

Rijksweg gestremd
Vorige week is begonnen met de tweede oplevering van de Rijksweg in het centrum van Malden. Er zullen tegelijkertijd wat aanvullende voorzieningen worden aangebracht zoals oversteekplaatsen voor invaliden.
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer tussen 9.00 en 16.00 uur omgeleid via de Raadhuisstraat en de Broeksingel. Naar verwachting is alles in de eerste week van juli achter de rug.

Vosseneindseweg
De Vosseneindseweg is vorig jaar opgeknapt, maar hij moet nog een conserveringslaag krijgen. Dat wordt een laag van grindsteentjes. Daarvoor is gekozen om de weg een landelijke uitstraling te geven. Daarnaast komen er twee fietsstroken.
Het werk wordt in delen uitgevoerd op vijf afzonderlijke dagen. Soms is daarvoor een afsluiting van de weg nodig voor maximaal één dag. Het verkeer wordt dan omgeleid. Voor enkele werkzaamheden dient eveneens de Donderbergweg te worden afgesloten.
Deze week wordt gestart. Het is de bedoeling voor de zomervakantie klaar te zijn.
Aanwonenden en bedrijven worden door de aannemer geïnformeerd. Voor inlichtingen kan worden gebeld met 358 83 54.


---

Parkeerplaatsen en inrit Haver

De gemeente wil meewerken aan een verzoek van een bewoner van Het Vlas om vanaf de Haver een inrit naar zijn perceel aan te leggen. Daarvoor moet één parkeerplaats worden verlegd en het plantsoen worden doorbroken.
Los daarvan is de gemeente van plan om twee extra parkeervakken aan te leggen.
Een werktekening waarop de inrit en de parkeerplaatsen staan ingetekend ligt van 27 juni tot 10 juli ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende deze periode kunnen ook reacties worden ingebracht, waarna B&W definitief zullen beslissen. Direct aanwonenden zijn per brief op de hoogte gebracht van de herinrichting.


---

Cliëntenadviesraad

De cliëntenadviesraad adviseert het college van B&W over het beleid van de afdeling Sociale Zaken (Algemene bijstandswet) en het Zorgloket (Zorgvoorzieningen en Wet voorzieningen gehandicapten). De eerder aangekondigde vergadering van dinsdagavond 26 juni 2001 gaat niet door.
De volgende vergaderingen staan gepland voor dinsdagavond 21 augustus, 4 september en 6 november 2001. Alle vergaderingen beginnen om 19.30 uur.
Voor informatie of suggesties voor te behandelen onderwerpen kan men schrijven naar de secretaris van de Cliëntenadviesraad, Jenny Boonzaayer, Antwoordnummer 6024, 6580 ZX Malden. Haar doorkiesnummer is: 024-3588260, haar e-mailadres:
JBoonzaayer@heumen.nl


-----

afval
Op woensdag 27, donderdag 28, en vrijdag 29 juni wordt de groene container geleegd.

oud papier
Elke donderdag van 08.30 tot 15.30 uur staat een papiercontainer bij basisschool Toermalijn aan de Gladiolenstraat 2a, behalve in de vakanties.
Op vrijdag 29 juni staat van 10.00 tot 15.00 uur een papiercontainer bij de St. Jozefschool aan de Raadhuisstraat.
Op zaterdag 30 juni halen KPJ en MZC in Malden het oud papier op. Zorg ervoor dat het uiterlijk om 08.30 uur buiten staat, maar niet voor 07.00 uur.
Op woensdag 27 juni haalt Fanfare Wilhelmina het oud papier op. Zorg dat het om 18.00 uur buiten staat.


-----

hulpsecretarie dicht

Tijdens de zomervakanties is de hulpsecretarie in Overasselt gesloten. Er is geen bezetting tussen 1 juli en 1 september.


------

geen spreekuur

Op maandag 2 juli en maandag 9 juli vervalt het spreekuur van wethouder De Graaff.



Vergunningen

A. Aangevraagde vergunningen
Bij B&W zijn de volgende aanvragen om bouwvergunning binnen gekomen: plaatsen dakkapel voorzijde, Bongerd 42
bouw woning, Bovenschap 5
rectificatie aangevraagde bouwvergunningen
nieuwbouw zorgcentrum, Malderburchstraat 16
moet zijn:
bouw tijdelijke huisvesting zorgcentrum, Malderburchstraat 16 De aanvragen kunnen tijdens de openstellingstijden van het gemeentehuis worden ingezien bij Bouw- en woningtoezicht.

B. Aanvrage kapvergunningen

1 esdoorn, Veldsingel 35

1 den, Tempelstraat 10
Wie het met een eventuele verlening van een vergunning niet eens is kan daartegen bedenkingen indienen bij B&W tot uiterlijk 10 juli.

C. Kapvergunningen
Op 14 juni zijn de volgende kapvergunningen verzonden:
1 den, Rijksweg 143

1 valse christusdoorn, Jachthoorn 15

2 dennen, Jachthoorn 13

1 den, De Haspel 30

1 den en 3 coniferen, Haver 17

1 lijsterbes, groenstrook vóór Jachthuisstraat 15
1 kastanje, weiland achter Oude Kleefsebaan 53 Voor de mogelijkheid bezwaar te maken, zie onder E.

D. Meldingen
Naar aanleiding van de volgende melding van een bouwplan hebben B&W op 15 juni bericht dat de bouw plaats kan vinden:
M2001-024: bouw tuinhuisje, Valkstraat 18
M2001-016: bouw tuinhuisje, Steenacker 13
M2001-020: bouw tuinhuisje, De Hulst 12
M2001-018: bouw tuinhuisje, Oude Kleefsebaan 23 M2001-027: uitbreiden woning, De Zoom 6
M2000-016: plaatsen dakkapel, Hooischelf 25
Voor de mogelijkheid bezwaar te maken, zie onder E.

E. Bouwvergunningen
De volgende bouwvergunningen zijn verleend:
Verzonden op 18 juni:
278/2000: bouw garage, Kuilstraat 16
167/2001: uitbreiden woning, Kuilstraat 16
012/2001: uitbreiden machineloods en bouw kantine en kantoor, Oude Kleefsebaan 35
Verzonden op 19 juni:
Wijziging bouwvergunning 120/1999: uitbreiding woonhuis, Maasdijk 13 Wie het niet eens is met een van de besluiten onder C, D of E kan daartegen binnen zes weken nadat het betreffende besluit is verzonden een bezwaarschrift indienen bij B&W.



Ontwerp-beschikking intrekking revisievergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen maken ingevolge paragraaf 3.5.6 van afdeling 3.5 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij voornemens zijn om een deel van de vergunning in te trekken van E. Thijssen, Hatertseweg 29 te Malden. Het betreft een revisievergunning, verleend op 29 oktober 1999, ingevolge de Wet milieubeheer voor een bedrijf met paarden en mestvarkens aan genoemd adres. De intrekking houdt verband met de verplaatsing van ammoniakrechten van voornoemd bedrijf naar het bedrijf van Hopman, Westerkanaaldijk 7, 6581 KC Malden.

waar in te zien?
De ontwerp-beschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 27 juni 2001 gedurende twee weken ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken van het gemeentehuis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur terecht. De stukken zijn ook in te zien in de Openbare Bibliotheken, Kloosterhof 1 te Malden en Beatrixstraat 2 te Overasselt gedurende normale openingstijden.

bedenkingen
Schriftelijke bedenkingen kunnen tot en met 11 juli 2001 worden ingebracht bij Burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Diegenen die bedenkingen tegen de ontwerp-beschikking indienen kunnen verzoeken hun persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Malden, 26 juni 2001.


------

Ontwerp-beschikking rundvee- en varkenshouderij

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen hebben aanvragen om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer ontvangen van:


- Maatschap Janssen, Donderbergweg 12 te Overasselt. Het betreft een aanvraag voor een vergunning voor het veranderen van de inrichting of de werking daarvan ten behoeve van een rundvee- en varkenshouderij, gelegen op het perceel kadastraal bekend gemeente Overasselt, sectie G, nr. 120, plaatselijk bekend Donderbergweg 12 te Overasselt.
- Maatschap P. en J. Tax, Heumenhofseweg 1 te Heumen. Het betreft een aanvraag voor een revisievergunning voor een rundveehouderij, gelegen op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie I, nr. 51, plaatselijk bekend Heumenhofseweg 1 te Heumen.
Voor beide aanvragen is een ontwerp-beschikking gemaakt.

waar in te zien?
De ontwerpbeschikkingen en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 27 juni 2001 gedurende vier weken ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken van het gemeentehuis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur terecht. De stukken zijn ook in te zien in de Openbare Bibliotheken, Kloosterhof 1 te Malden en Beatrixstraat 2 te Overasselt gedurende normale openingstijden.

bedenkingen
Schriftelijke bedenkingen kunnen tot en met 25 juli 2001 worden ingebracht bij Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Diegenen die bedenkingen tegen de ontwerpbeschikking indienen kunnen verzoeken hun persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Eveneens kunnen mondelinge bedenkingen worden ingebracht tijdens een op verzoek te houden openbare zitting, waarbij gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over het verzoek om vergunning en ontwerp-vergunning. Het verzoek voor het houden van een openbare zitting kan telefonisch of schriftelijk worden gericht aan de sectie milieu.

Malden, 26 juni 2001



Vrijstelling bouw serre

Herenhof 32
B&W ontvingen een aanvraag om bouwvergunning voor de bouw van een serre op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie G nummer 4777, plaatselijk bekend als Herenhof 32 Malden. Het bouwplan is in strijd met artikel 3.2 lid b van het bestemmingsplan Jachthuis-West. Het plan beoogt een afstand van 1,6m van de woning tot aan de zijdelingse perceelsgrens. Volgens het bestemmingsplan moet deze afstand tenminste 2,5m bedragen. Vrijstelling van deze bepaling is mogelijk met artikel 8, lid e van het bestemmingsplan. B&W willen gebruik maken van deze vrijstellingsmogelijkheid.

bedenkingen
De hierboven genoemde vrijstelling kan pas worden verleend nadat belanghebbenden in de gelegenheid zijn gesteld bedenkingen in te dienen tegen het voornemen vrijstelling te verlenen. Dat kan schriftelijk of mondeling bij B&W van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden van donderdag 28 juni 2001 tot en met woensdag 11 juli 2001. Gedurende die periode ligt het bouwplan dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag bovendien van 17.00 tot 18.30 uur ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis.

Malden, 26 juni 2001.



Vrijstelling uitbreiding woning

Veldweg 1
Burgemeester en wethouders van Heumen ontvingen een aanvraag om bouwvergunning voor het uitbreiden van de woning Veldweg 1 te Malden voor meervoudige bewoning.
Het bouwplan past niet binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied Heumen 1983, maar is wel in overeenstemming met het bestemmingsplan Buitengebied 1997, dat op dit moment bij de provincie ter goedkeuring ligt.
B&W willen vooruitlopende op deze goedkeuring aan het bouwplan medewerking verlenen door met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan.

bedenkingen
De hierboven genoemde vrijstelling kan pas worden verleend nadat een ieder in de gelegenheid is gesteld tegen het voornemen vrijstelling te verlenen bedenkingen in te dienen. Dat kan schriftelijk of mondeling bij B&W van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden vanaf donderdag 28 juni 2001 tot en met woensdag 25 juli 2001. Gedurende die periode liggen de bouwplannen dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag bovendien van 17.00 tot 18.30 uur ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis.

Malden, 26 juni 2001



Definitieve beschikking intrekking vergunningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen maken ingevolge afdeling 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij de vergunningen hebben ingetrokken van:


· E. Thijssen, Hatertseweg 29, Malden, verleend op 29 oktober 1999. Het betreft een revisievergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een agrarisch bedrijf met paarden en varkens op genoemd adres. De gedeeltelijke intrekking houdt verband met het verplaatsen van ammoniakrechten van voornoemd bedrijf naar het bedrijf van Maatschap Janssen, Donderbergweg 12, Overasselt en de hiermee samenhangende saldering van ammoniakrechten.

· P.M. Tax, Heumenhofseweg 1, Heumen, verleend op 13 juni 1995. Het betreft een wijzigingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een varkens- en rundveebedrijf aan genoemd adres. Het betreft hier eveneens een gedeeltelijke intrekking die verband houdt met het verplaatsen van ammoniakrechten naar het bedrijf van Maatschap Janssen, Donderbergweg 12 te Overasselt en de hiermee samenhangende saldering van ammoniakrechten.

· J. Jacobs, IJkelaarstraat 1 te Overasselt, verleend op 16 maart 1982. Het betreft een oprichtingsvergunning ingevolge de Hinderwet voor een varkens- en rundveebedrijf aan genoemd adres. Het betreft een gehele intrekking, die verband houdt met het verplaatsen van ammoniakrechten van voornoemd bedrijf naar het bedrijf van de heer Arts aan de Worsumseweg 1 te Overasselt en de hiermee samenhangende saldering van ammoniakrechten.

Tegen de ontwerp-beschikkingen op deze drie verzoeken tot intrekking zijn bedenkingen ingediend. Daarom zijn de definitieve beschikkingen gewijzigd ten opzichte van de ontwerp-beschikkingen.

waar in te zien?
De beschikkingen en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 27 juni 2001 ge-du-ren-de zes we-ken ter inzage bij de sector grondgebiedza-ken van het ge-meen-te-huis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maan-dag van 17.00 tot 18.30 uur te-recht. De stukken zijn ook in te zien in de Openba-re Biblio-the-ken, Kloos-terhof 1 te Mal-den en Beat-rixstraat 2 te Over-asselt gedu-rende normale ope-nings-tijden.

beroepsmogelijkheden
Beroep tegen het besluit kan worden ingebracht door: a. de aanvrager;
b. de betrokken adviseurs die in de gelegenheid moesten worden gesteld ad-vies uit te bren-gen met betrekking tot het geven van de beschikking;
c. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
d. degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de be-schikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
e. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verwe-ten geen be-den-kin-gen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

wanneer van kracht?
De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór 9 augustus 2001 beroep wordt ingesteld en met toepassing van arti-kel 36 van de Wet op de Raad van State juncto artikel 8.3.1. van de Alge-mene wet be-stuursrecht een verzoek wordt ge-daan tot schorsing van de be-schikking of het treffen van een voorlopige voorziening.
Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Afde-ling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek tot schorsing of een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de genoem-de afdeling. De beschikking wordt niet van kracht voor-dat op zo'n eventueel verzoek is beslist.

Malden, 26 juni 2001.



Melding verandering inrichting

Burgemeester en wethouders van Heumen maken ingevolge artikel 8.19 van de Wet milieubeheer bekend, dat bij hen de volgende melding is ingekomen:

Ø Katholieke Universiteit Nijmegen, Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen. De melding heeft betrekking op een wijziging van de huisvesting van schapen en geiten bij Proefboerderij Radboud, Schoonenburgseweg 27 te Overasselt.

Omdat er bij deze wijziging geen sprake is van een toename van de milieuhygiënische belasting, kan genoemd bedrijf volstaan met een melding. Burgemeester en wethouders verklaren derhalve dat ze de melding accepteren.

waar in te zien?
De stukken liggen gedurende zes weken vanaf 27 juni 2001 ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken van het gemeentehuis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur terecht.

bezwaarmogelijkheden
Belanghebbenden kunnen tot en met 8 augustus 2001 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij ons college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 6580 AZ Malden.
Gedurende de bezwarentermijn kan bij de Raad van State een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De verklaring wordt niet van kracht voordat op zo'n eventueel verzoek is beslist.

Malden, 26 juni 2001.



Vrijstelling voor plaatsen tuinhuisje

Sleedoorn 9
Burgemeester en wethouders van Heumen ontvingen een melding bouwvoornemen voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie G, nummer 4186 plaatselijk bekend Sleedoorn 9 Malden.
Het bouwplan past niet binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Maldensveld 1e fase segment 2.
B&W willen niettemin medewerking verlenen door met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan.

bedenkingen
De hierboven genoemde vrijstelling kan pas worden verleend nadat een ieder in de gelegenheid is gesteld bedenkingen in te dienen tegen het voornemen vrijstelling te verlenen. Dat kan schriftelijk of mondeling bij B&W van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden vanaf donderdag 28 juni 2001 tot en met woensdag 25 juli 2001. Gedurende die periode liggen de bouwplannen dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag bovendien van 17.00 tot 18.30 uur ter inzage bij de sector Grondgebiedzaken in het gemeentehuis.

Malden, 26 juni 2001


------