Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.40 uur
Man onder invloed

UTRECHT Zondagavond kreeg de politie een melding dat er drie mannen zich zeer vervelend gedroegen in de parkeergarage Paardenveld.

Omstreeks kwart voor elf zagen agenten op de eerste verdieping een auto aan komen rijden. In het voertuig zaten drie mannen. De bestuurder kreeg een stopteken waaraan hij voldeed. De agenten spraken de mannen aan op hun gedrag en roken direct dat de bestuurder gedronken had.

De 21-jarige bestuurder uit Nieuwegein werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Het gedrag van de man kwam hem duur te zijn . Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van zeven uur. Binnenkort moet de man zich voor de rechter verantwoorden.

Aanrijding lestel

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Nobelstraat een aanrijding plaats tussen een autobus en een voetganger. Hierbij raakte de voetganger ernstig gewond.

Omstreeks twaalf uur reed een autobus op de Nobelstraat vanuit de richting van het Janskerkhof in de richting van de Schouwburg.Ter hoogte van de Nobeldwarsstraat stak plotseling een 52-jarige man uit Utrecht de busbaan over.

De 54-jarige chauffeur van de bus zag geen kans meer de voetganger te ontwijken en een botsing was het gevolg. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel in kritieke toestand overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Brand in manege

UTRECHT Bij een manege aan de Biltsestraatweg ontstond zondagmiddag brand in een hooischuur.

Omstreeks drie uur kreeg de politie de melding. Ter plaatse was de brandweer inmiddels al begonnen met het blussen van de brand. De brand was ontstaan in een hooischuur waar zich aan de onderzijde een gedeelte van een woning en stallen bevonden.

Omdat voor het bluswater een groot aantal slangen over de weg gelegd moesten worden heeft de politie de gehele Biltsestraatweg gezien vanaf de Berenkuil tot aan de kruising van de Utrechtsestraatweg met de Universiteitsweg geheel afgesloten. Tevens werd een gedeelte van het park afgesloten. Ook werd er een helikopter ingezet voor het meten van gevaarlijke stoffen en voor een overzicht vanuit de lucht.

De hooischuur brandde volledig af. Het woongedeelte liep rook en watersschade op. De afsluiting duurde vanaf half vier tot negen uur. De brandweer is nog tot twee uur s nachts bezig geweest met nablussen. De technische recherche is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.