Politiebericht Groningen: Diverse 25-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 25 juni 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Ter Apel: motorrijder zwaar gewond
Een 39-jarige inwoner van Valthermond is zondag omstreeks 18.00 uur zwaar gewond geraakt toen hij met zijn motorfiets op de Sellingerstraat in Ter Apel frontaal in botsing kwam met een personenauto. Hij is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Zijn motorfiets raakte daarbij zwaar beschadigd Het ongeval gebeurde op een weggedeelte waar de Sellingerstraat overgaat in de Nulweg. Ter plaatse buigt de Sellingerstraat af, hetgeen wordt aangegeven door geleiders op de weg. Vermoedelijk heeft de motorrijder dit niet goed ingeschat, waardoor hij een obstakel raakte en tegen de personenauto botste. De 23-jarige automobilist uit Ter Apel liep geen verwondingen op.

Stadskanaal: Portugees aangehouden voor rijden onder invloed Bij een routinecontrole op de Azielaan in Stadskanaal is zondagnacht een 31-jarige Portugese automobilist aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken. Hij bleek 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod en een boete van 750 gulden opgelegd die hij meteen contant moest betalen.

Wildervank/ Nieuwe Pekela: hardrijders gepakt
Bij onopvallende controles zondagavond op de N33 bij Wildervank en de N366 bij Nieuwe Pekela zijn diverse automobilisten bekeurd voor diverse overtredingen. Drie bestuurders zijn bekeurd voor een forse overtreding van de maximumsnelheid (2 x 116 waar maximum 70 is toegestaan en 1 x 155 km/u waar maximum 100 is toegestaan).Verder zijn er nog enkele bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de verdrijvingvlakken en de doorgetrokken streep, alsmede voor het kleven en gevaarlijk inhalen.

Wetsinge: vrouw valt van paard
Een 29-jarige inwoonster van Sauwerd is zondagmiddag gewond geraakt toen ze op de Karspelweg bij Wetsinge van haar paard was gevallen. De vrouw raakte enige tijd buiten bewustzijn. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het op hol geslagen paard is door omstanders opgevangen.

Snelheidscontroles
Bij een snelheidscontrole op de weg langs het Hoendiep bij Enumatil zijn zondagavond 108 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 17 te hard. De hoogst genoteerde reed 107 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Heereweg in Aduard werden zondagavond vervolgens 217 voertuigen gecontroleerd. Daar liepen 18 bestuurders tegen de lamp. De hoogst genoteerde reed hier 69 km/u waar maximum 50 was toegestaan.

Groningen: auto in brand
Door nog onbekende oorzaak raakte zondagnacht aan de Wibenaheerd in Groningen een geparkeerde auto in brand. De 36-jarige eigenaar kwam rond 02.00 uur thuis en parkeerde zijn wagen voor de deur. Enkele minuten later bemerkte hij dat de auto in brand stond. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Oorzaak is vermoedelijk kortsluiting.

Groningen: snackdiefstal
In een cafetaria aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie zondagnacht een 26-jarige man aangehouden. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, liep de werkruimte van de cafetaria binnen en deed een graai in de patatbak nadat hij drie onbelegde broodjes had weggepakt. Ook nuttigde hij broodje hamburger zonder te betalen. De verdachte werd door cafetariamedewerkers vastgehouden en overgedragen aan de politie. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor wordt de man heengezonden.

Haren: autodief aangehouden
De politie heeft zondagavond aan de Noorderzanddijk in Haren een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed in een auto en hield zich volgens voorbijgangers verdacht op. Zij gaven het kenteken van de auto door. Bij controle van die gegevens bleek de wagen in Groningen gestolen te zijn. Politiemensen troffen de man met de auto inderdaad op de Noorderzanddijk aan. Hij wist zich aan een politiecontrole te onttrekken door hard weg te rijden. De man reed, achtervolgd door de politie, via de Oosterweg en Kerklaan richting Groningen en nam vanaf de Esserweg het fietspad richting Helperzoom. Via de Savornin Lohmanlaan in Groningen keerde hij terug naar het fietspad en reed weer in de richting van Haren. Wederom op de Noorderzanddijk aangekomen stopte de man en verliet de auto. Hij kon in een weiland worden aangehouden. De politie maakte tijdens de aanhoudingsactie gebruik van pepperspray. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De gestolen auto is door de politie veiliggesteld.

Groningen: agressieve man aangehouden
Een 20-jarige man uit Groningen is zondagmiddag door de politie aangehouden in de woning van zijn ouders aan de Pyrietstraat in Groningen. De man, die man psychische problemen heeft, kreeg om onbekende redenen ruzie met zijn ouders. Hij reageerde agressief waarna de ouders de politie waarschuwden. Tijdens een bemiddelingspoging door politiemensen rende de man plotseling weg en verschanste zich met een mes, dat hij uit de keuken had gehaald, op een slaapkamer. Hij kon bij een korte politieactie, waarbij gebruik werd gemaakt van pepperspray, worden overmeesterd. De man werd naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Hij is overgedragen aan de hulpverlening.

Groningen: automobilisten onder invloed
Aan de Kerklaan, de Stuurboordswal en de Brouwerstraat in Groningen heeft de politie zondagmiddag en avond een drietal bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een 40-jarige man uit Groningen, die aan de Kerklaan werd aangehouden, werd 1.0 promille gemeten. Een 39-jarige Groninger scoorde aan de Stuurboordswal 1.1. promille. Een 49-jarige man uit de Stad, die in de Brouwerstraat werd opgepakt, blies bij de ademanalyse aan het politiebureau 2.7 promille. Alle drie de verdachte zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Ze kregen rijverboden van 4, 5 en 15 uur opgelegd.

Glimmen: dief aangehouden
Aan de Rijksstraatweg in Glimmen heeft de politie zondagmorgen een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door de zoon van de eigenaar van een kantoorpand aan de Rijksstraatweg betrapt bij het wegnemen van een koffiezetapparaat. De jongeman hoorde lawaai in het kantoor en zag, toen hij poolshoogte ging nemen, dat een koffiezetapparaat was verdwenen. Buiten zag hij een man met een kruiwagen lopen. Hij ging de man achterna en zag in de kruiwagen de koffiezetter liggen. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte tot de komst van agenten vastgehouden. De dief en zijn kruiwagen werden naar het bureau gebracht. Vermoedelijk zijn de kruiwagen en de inhoud, onder andere gereedschap en levensmiddelen, ook van diefstal afkomstig. Daar kon echter geen zekerheid over worden verkregen. De verdachte is na verhoor heengezonden. De koffiemachine is teruggegeven aan de eigenaar.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie,0900-8844.