PERSBERICHT

AIMS V2001:
nieuwe marketingfunctionaliteiten voor e-CRM

Houten, 25 juni 2001 - Met AIMS V2001 introduceert AIMS-Software een geheel vernieuwde versie van zijn reeks applicaties voor gerichte e-CRM. AIMS V2001 biedt uitgebreide functionaliteiten voor Enterprise Marketing Automation, waarbij de instrumenten en technieken van de traditionele marketingkanalen worden gecombineerd met die van elektronische (internet)marketing.

AIMS V2001 werkt samen met de toonaangevende CRM-systemen en databases, zodat daaraan multi-channel functionaliteiten kunnen worden toegevoegd zonder de noodzaak van desinvesteringen in het bestaande.

Met AIMS V2001 kan een coherent marketing informatiesysteem worden gerealiseerd waarin de marketingactiviteiten en de daaruit voortkomende informatie van alle ? bestaande en nieuwe - communicatiekanalen worden geïntegreerd tot één logisch geheel. Het systeem is er op voorbereid dat het aantal kanalen ? bij het beschikbaar komen van steeds meer bandbreedte ? in de toekomst versneld zal toenemen.

De reeks applicaties van AIMS V2001 is verdeeld in toepassingen voor de back office en voor de front office. De back office modules ondersteunen het initiëren, uitvoeren en beheren van marketingacties en het het beheer en afwikkelen van de follow-up. Met de front office modules wordt het contact met de klant interactief onderhouden waarbij het systeem zorg draagt voor de verslaglegging van de historie.

Nieuwe faciliteiten
AIMS V2001 heeft een aantal in het oog springende voordelen ten opzichte van de eerdere versie. Zo worden de profielen van klanten en prospects automatisch geactualiseerd op basis van informatie in alle beschikbare marketingkanalen. Er wordt zo automatisch een hoogwaardige database opgebouwd, die met speciale functies kan worden onderhouden. De informatie kan worden opgevraagd en geanalyseerd, waarbij de gebruiker de beschikking heeft over een 'slimme' analysemethode die snel naar de gegevens leidt van de juiste doelgroepen of van individuele prospects.

Binnen AIMS V2001 kunnen marketingregels worden vastgelegd voor specifieke producten en aanbiedingen, die vervolgens eenduidig worden toegepast, ongeacht het medium dat voor de actie wordt gebruikt. Onder de front office applicaties van AIMS V2001 bevindt zich bovendien een nieuwe module die vragen en verzoeken om informatie die op een website binnenkomen, automatisch voorziet van een gerichte, vérgaand gepersonaliseerde respons.

XML Interaction Server
AIMS V2001 is gebaseerd op internationale standaards zoals XML. De vorig jaar door AIMS geïntroduceerde XML Interactie Server is standaard onderdeel van AIMS V2001. Met deze server kunnen de marketingfunctionaliteiten van AIMS V2001 worden geïntegreerd in de bestaande ICT-omgeving.

De producten en diensten voor e-CRM en e-marketing van AIMS-Software worden in Nederland gebruikt door een aantal gerenommeerde organisaties, waaronder Rabobank, OHRA, Spaarbeleg, CenterParcs en Abnamro. Internationaal is AIMS-Software actief in vrijwel alle landen van Europa voor klanten zoals Société Generale, France Télécom en Swedish Match.

AIMS-Software
AIMS-Software levert oplossingen en diensten op het gebied van Marketing Automation en e-CRM aan internationale afnemers. Met de AIMS 2001 en AIMS Interaction server software-pakketten voor campaign management kunnen multi-kanaals marketingcampagnes worden gecoördineerd waarbij 'single view of the customer' centraal staat. De verkopen geschieden zowel rechtstreeks als via een netwerk van distributeurs in Noord-Europa, Spanje en de Verenigde Staten. De ruim 50 medewerkers opereren vanuit kantoren in Frankrijk, de Benelux en het Verenigd Koninkrijk aangevuld met een uitgebreid distributie-netwerk in Scandinavie, Italië, Spanje, Verre Oosten en Verenigde Staten en Canada. De business-to-consumer en business-to-business oplossingen van AIMS-Software vinden toepassing bij ruim 40 klanten in de financiële wereld, de verzekerings-branche, de telecommunicatie-industrie en de recreatie.

Voor meer informatie:
AIMS-Software
Contactpersonen:
Erik van de Water, Country Manager Benelux
Frank Groot Rouwen, Account Director Benelux
Telefoon 030-2209999
Het Spoor 76
3994 AL Houten