Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

folders over pleegzorg

informatie voor kind, ouder en pleegouder

25 juni 2001

Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW en het Bureau Landelijke Voorlichting Pleegzorg is een nieuwe serie folders over pleegzorg verschenen. De serie bestaat uit vier folders. Twee folders, één versie voor kinderen en één voor volwassenen, gaan over het wonen bij pleegouders. De andere twee gaan over pleegzorg voor kinderen met ouders die psychische problemen hebben.

Bij pleegouders gaan wonen
De folders Ga jij bij pleegouders wonen? voor kinderen en Gaat uw kind bij pleegouders wonen? voor ouders gaan over wonen in een pleeggezin. De folders gaan onder andere in op de vraag wat pleegzorg precies inhoudt en met welke personen en instanties pleegkinderen en hun ouders te maken kunnen krijgen. Auteur Kees Opmeer koos voor Ga jij bij pleegouders wonen? voor de verhalende vorm. Kinderen die de folder hebben getest reageerden unaniem positief op het verhaal van Jens, een jongen die naar een pleeggezin moet.

Kinderen met ouders met psychische problemen
Een groot deel van de kinderen die in aanmerking komen voor pleegzorg heeft ouders die kampen met psychische problemen. Voor deze kinderen is verschenen: Is je moeder in de war? Drinkt je vader te veel? En woon jij nu in een pleeggezin? en voor hun ouders en pleegouders Als een vader of moeder psychische problemen heeft en (tijdelijk) niet voor de kinderen kan zorgen... Er is bewust voor gekozen één folder te maken voor ouders en pleegouders. Door te laten zien dat zowel ouders als pleegouders in de eerste plaats het beste voor het kind willen, willen de makers van de folders beide partijen dichter bij elkaar brengen.

Bestellen
Ga jij bij pleegouders wonen? en Gaat uw kind bij pleegouders wonen? zijn geschreven door Kees Opmeer. Bestelnummers: E 22674 (kinderen) en E 226741 (volwassenen). Is je moeder in de war? Drinkt je vader te veel? En woon jij nu in een pleeggezin? en Als een vader of moeder psychische problemen heeft en (tijdelijk) niet voor de kinderen kan zorgen... zijn geschreven door Ellen Siegert en Petra Windmeijer. Bestelnummers: E 226742 (kinderen) en E 226743 (volwassenen). Te bestellen voor f 27,50 per 25 stuks bij NIZW / Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail bestel@nizw.nl.

Contact
afdeling Verkoop, e-mail: bestel@nizw.nl

Laatste update: 25 juni 2001