Rotterdam, 25 juni 2001

MARIJNISSEN TREKT SP-LIJST IN 2002

SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen voert in mei 2002 de kandidatenlijst van zijn partij bij de Tweede Kamerverkiezingen aan. Marijnissen accepteert de voordracht die de Partijraad van de SP dit weekeinde tijdens zijn vergadering in Amersfoort deed. Hij was de enige kandidaat voor de functie van lijstrekker. Marijnissen zit sinds 1994 in de Kamer.

Naast Marijnissen hebben ook de zittende Kamerleden Agnes Kant, Harry van Bommel en Jan de Wit zich beschikbaar gesteld voor een nieuwe periode in de Kamer. Remi Poppe, met Marijnissen in 1994 de eerste SP'er in de Tweede Kamer, keert niet terug in het nieuwe parlement. De Vlaardinger, die voor zijn Kamerlidmaatschap faam verwierf als Nederlands bekendste 'milieudetective', wil zich weer meer gaan toeleggen op het milieuactivisme. Dat activisme neemt binnen de SP de laatste tijd een steeds prominenter plaats in met acties tegen gasboringen in de Biesbosch, voor een maximale beschermingsstatus van de Wadden, tegen het chloortransport over het spoor en voor beëindiging van de plezierjacht. Bij al die activiteiten is Poppe nu al een vaak en graag geziene gast. Na mei 2002 zal hij zich daarmee nog intensiever gaan bezighouden.

Op 8 september komt de Partijraad bijeen om zich uit te spreken over een voordracht voor de volledige kandidatenlijst. Op 19 januari 2002 stelt het partijcongres in Den Bosch de definitieve lijst vast, alsmede het nieuwe partijprogramma.

Meer informatie: T. Kox 010 2435548 / 06 51329760 / www.sp.nl