Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestatie na steekpartij
25-6-2001. Vannacht is in Amsterdam-Oost een 24-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht zaterdagavond op het kermisterrein op de Dam een 40-jarige man te hebben neergestoken. Het slachtoffer is met steekwonden aan rug en armen naar een ziekenhuis overgebracht en verkeert niet in levensgevaar. De man kreeg daar de eerste medische verzorging en zag van verdere behandeling af.
De oorzaak van het steekincident en de daaraan voorafgaande ruzie, is nog niet duidelijk. Betrokkenen zijn geen onbekenden van elkaar. Aanvankelijk was de van steken verdachte man spoorloos. Vannacht werd hij in Amsterdam-Oost aangehouden door surveillerend politiepersoneel. Meisje valt uit boom
25-6-2001. Zondag rond het middaguur is in Diemen een 7 jarig meisje uit een boom gevallen. Het kind was bezig met een klimpartij. Ze maakte een val van een meter of drie. Het slachtoffertje klaagde over hoofdpijn en pijnlijke ledematen. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Een kleiner zusje van het meisje, dat getuige was van het ongeval, kreeg van de politie een troostbeer overhandigd.



Snelheidscontroles Amstelveen
25-6-2001. Zaterdag zijn snelheidscontroles gehouden op de Amsterdamseweg en de Groenelaan in Amstelveen. De politie zette 21 hardrijders op de bon. De hoogste score van 81 kilometer per uur werd neergezet op de Groenelaan. De overtreders krijgen binnenkort bericht thuisgestuurd.

Gordelcontrole
Bij Gondel is vrijdag een autogordelcontrole gehouden. De politie zette 14 inzittenden op de bon die de gordels niet hadden omgedaan. Binnenkort krijgen ze een acceptgirokaart met een boete van 90 gulden thuisgestuurd.


Bromfietser onderuit
25-6-2001. Op de Admiraal de Ruijterweg is vannacht een 38-jarige bromfietser onderuit gegaan. Hij verloor de macht over het stuur toen hij een verkeersdrempel passeerde. Het slachtoffer is met hoofdletsel en diverse andere verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. Aangezien hij naar drank rook, onderging hij een bloedproef. In de loop van de week wordt de uitslag verwacht. De bemanning van een politieauto zag dat de bromfietser er een nogal vreemdsoortig rijgedrag op nahield. Hij slingerde en maakte acrobatische sprongetjes met de brommer. Bij een verkeersdrempel ging het mis. De berijder verloor de macht over het stuur en ging tegen de grond.

Bromfietscontrole Uithoorn
25-6-2001. De politie van Uithoorn hield vrijdagmiddag en avond een bromfietscontrole op Zijderveld in de buurt van de Watsonweg. De agenten deelden 27 bonnen onder de 30 naar de controleplaats gedirigeerde brom- en snorfietsen. In 14 gevallen ging het om opgevoerde exemplaren. Een brommer is in beslag genomen. Er zat een vals framenummer op. De bestuurder is verhoord in verband met diefstal en/of heling.


Snelheidscontroles
25-6-2001. Zaterdagochtend zijn 12 bonnen uitgedeeld tijdens snelheidscontroles op de Nieuwe Leeuwarderweg en de Meeuwenlaan. De hoogste score was 128 kilometer per uur.

Zaterdagmiddag vond een lasersnelheidsactie op de A10-West plaats. Agenten van de Verkeerspolitie zetten daarbij 31 hardrijders aan de kant. De hoogste score was 114 kilometer per uur. Zondagochtend werd nogmaals een snelheidscontrole gehouden op de A10-West. Daarbij werden 18 bonnen uitgedeeld. De snelste automobilist reed 105 kilometer per uur.
Lastige automobilist
25-6-2001. Vannacht is in de Westbroekstraat een 26-jarige automobilist aangehouden. De man werd aangesproken door te voet surveillerend politiepersoneel. De chauffeur was gestopt en liep naar bosschages, kennelijk om daar te gaan plassen. Toen de agenten hem naar zijn rijbewijs vroegen, ging hij er vandoor en ontstond er een achtervolging. Deze eindigde doordat de verdachte een zandbak over het hoofd zag en een snoekduik maakte. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie, maar werd even later toch in de boeien gesloten. Tijdens een alcoholonderzoek kwam een alcoholscore van 1.25 promille uit de bus. De chauffeur bleek ook geen rijbewijs te hebben.

23 Bonnen uitgedeeld
25-6-2001. Zaterdagmiddag heeft de politie 23 automobilisten op de bon gezet die in verboden richting reden op de Basisweg. Betrokkenen krijgen binnenkort een acceptgirokaart met een boete van 120 gulden thuisgestuurd.