Amsterdam RAI

Europort 2001
13 sep 2000

EUROPORT 2001 GOED OP KOERS. Nieuw: samenwerking Europort en Seatrade.

De internationale maritieme vakbeurs Europort 2001, vindt volgend jaar plaats van 13 tot en met 17 november in Amsterdam RAI. Ruim een jaar voor aanvang van het evenement zijn de voortekenen voor de 30e editie van Europort gunstig: reeds 60% van het totale beursoppervlak is gereserveerd. De organisatie van Europort kan terugkijken op een succesvolle beurs in 1999 die ruim 30.000 bezoekers trok. Neemt Europort op internationaal vlak inmiddels een belangrijke positie in binnen de maritieme industrie, op nationaal niveau is de beurs een niet meer weg te denken evenement voor de segmenten zeevaart, binnenvaart en visserij. Nieuw is de samenwerking die is aangegaan tussen Europort en Seatrade: tijdens de beurs wordt door Seatrade een internationaal congres georganiseerd in het congrescentrum van Amsterdam RAI.

Focus op kwaliteit en internationalisering
Farouk Nefzi, product manager van Europort, legt uit dat Europort 2001 als één van de belangrijkste doelstellingen heeft, de hoge kwaliteit van de bezoeker vast te houden en zelfs te verbeteren. "Uit het bezoekersonderzoek van Europort 99 is gebleken dat 70% van de bezoekers mede- of eindbeslisser was bij de aanschaf van diensten of producten op de beurs. Dit percentage is de laatste edities alleen maar toegenomen en we doen er alles aan die stijgende trend vast te houden. Ook streven we een nog grotere deelname van internationale deelnemers na, waarbij onze aandacht zeker ook uitgaat naar groeimarkten als Spanje en Azië," aldus Farouk Nefzi. "Als beursorganisator is het ons doel mee te gaan met de toenemende internationalisering en exportgerichtheid van de maritieme industrie. Europort 2001 moet een proportionele weerspiegeling worden van alle segmenten in de internationale markt."

Nieuw: congres Seatrade
Voor Europort 2001 staat een hoogwaardig congresprogramma op stapel. Nieuw is het congres dat door Seatrade wordt georganiseerd. Dit congres richt zich op managers werkzaam in de mondiale maritieme industrie en zal actuele thema's op dit vakgebied aansnijden. Ook de CEDA Dredging Days zullen weer tijdens Europort plaatsvinden en de KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders), de VNSI (Vereniging Nederlandse Scheepvaart Industrie) en IRO (branchevereniging voor de Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gasindustrie) hebben hun jaarvergadering tijdens de beurs gepland.

Vlotte doorstroom bezoekers
Een andere belangrijke prioriteit voor Europort 2001 is een vlotte doorstroom bij de entree van de beurs. In 1999 werd een nieuw registratiesysteem ingevoerd waarbij alle relevante gegevens van de bezoekers meteen ingevoerd werden in de computer. Dit veroorzaakte de eerste twee dagen te lange wachttijden bij de registratiebalies. "We pakken het bij de komende editie anders aan," vertelt Farouk Nefzi. "We hanteren nog wel een strikt uitnodigingsbeleid om de kwaliteit van de bezoekers te waarborgen, maar de complete registratie vindt achteraf plaats. Bij de entree hoeven bezoekers dus alleen hun gegevens op papier in te vullen, waarna zij de toegangsbadge uitgereikt krijgen. Zo zullen de wachttijden op de drukste momenten tot een minimum beperkt blijven. Bovendien zal een groot aantal bezoekers van de vorige editie zijn persoonlijke bezoekersbadge van tevoren toegestuurd krijgen."

Deelnemershandboeken digitaal verstuurd
Europort zal dit jaar de deelnemershandboeken digitaal versturen naar alle exposanten. "Op deze manier kunnen we veel sneller alle gegevens verwerken en ook voor de exposant werkt dit veel efficiënter. Vanzelfsprekend voorzien wij diegenen die niet in staat zijn deze informatie digitaal te ontvangen of te verwerken, van een deelnemershandboek op papier", aldus Nefzi. Sinds juni 2000 maakt Amsterdam RAI voor andere beurzen al gebruik van de digitale deelnemershandboeken.

www.europort2001.com

Op de website www.europort2001.com van Europort 2001 kunnen zowel exposanten als bezoekers meer informatie over de komende beurs vinden.

Amsterdam, 13 september 2000

Noot voor de redactie/