Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 25-06-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 13.35 uur) Maandag, 25 juni 2001

Sittard, mishandeling:
Een 45 jarige inwoner van Sittard is maandagmorgen 25 juni 2001 door de politie aangehouden wegens het plegen van een vernieling en een poging om een NS medewerker te Sittard te mishandelen. De inwoner van Sittard ergerde zich maandagmorgen omstreeks 01.50 uur over geluidsoverlast welke afkomstig was van werkzaamheden aan het spoor van de Nederlandse Spoorwegen ter hoogte van de Eisenhouwerstraat te Sittard. De man had van het personeel dat werkzaamheden aan het spoor verrichtte geëist dat de werkzaamheden in verband met geluidsoverlast tijdens de nachtelijke uren onmiddellijk zouden worden gestaakt. De inwoner van Sittard had zich zo kwaad gemaakt dat hij een ruit van een locomotief kapot sloeg. Ook had hij een medewerker met een ijzeren staaf proberen te slaan maar deze had de slagen met de staaf weten te ontwijken.
De gewaarschuwde politie heeft de man in zijn woning aan de Eisenhouwerstraat aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Beek, autobrand:
Zondagmiddag 24 juni 2001 is omstreeks 15.30 uur op de autosnelweg A-2 ter hoogte van het vliegveld Maastricht Aachen Airport een personenauto grotendeels uitgebrand.
De 40 jarige automobiliste uit Beek bemerkte zondagmiddag dat ze tijdens het rijden plotseling problemen kreeg met de bediening van het gaspedaal gevolgd door het uitvallen van de autoradio en de verlichting in het dashboard. Terwijl zij haar auto naar de vluchtstrook reed bemerkte ze dat er plotseling rook onder het dashboard vandaan kwam. Na het tot stilstand komen van de auto op de vluchtstrook sprong de automobiliste meteen uit haar auto die kort daarna vlam vatte. Het begin van de brand woedde in het motorcompartiment. De auto brandde grotendeels uit. De ter plaatse gekomen brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto rijp is voor de sloop. Een takelbedrijf heeft de auto van de autosnelweg getakeld. Vermoedelijk is een kortsluiting de oorzaak geweest van de brand.

Beek, inbraak in woning:
In het afgelopen weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Spaubeekerstraat in Beek. De woning is in gebruik bij een woongroep voor geestelijk gehandicapten. De toegang werd verkregen na het forceren van een keukenraam. Uit de woning werd een videorecorder en een miniset ontvreemd. Namens de gedupeerden is van de inbraak aangifte gedaan.