Politiebericht Friesland: Friesland 25-06-2001 Politieberichten van 25/6 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Dokkum: geluidsoverlast
Maandag omstreeks 03.30 uur kwam er een melding binnen van geluidsoverlast aan de Finneblomstrjitte. Ter plaatse bleek een bewoner de tv zeer luid te hebben aanstaan. De bewoner, een 34-jarige inwoner van Dokkum, werd gewaarschuwd en hem medegedeeld dat bij herhaling de tv in beslag zou worden genomen. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Nadat de man de tv zachter had gezet, vertrok de patrouille weer. Omstreeks 04.00 uur wederom een melding ontvangen. Ook nu bleek dat de man de tv weer zeer luid had aangezet. Hierop de woning binnengegaan en de tv in beslag genomen en de man proces-verbaal aangezegd. Eenmaal buiten de woning wilde de man de tv weer van de politiemensen afhandig maken, waarop een kleine schermutseling ontstond. Tevens trachtte de man de politieagenten een klap te geven. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hantumeruitburen: diefstal fuiken
Van zaterdag op zondag werden 4 fuiken weggenomen uit een sloot tussen Aalsum en Wetzens. De eigenaar van de fuiken, een 39-jarige inwoner van Dokkum, pacht het water en is aldaar gerechtigd om te vissen. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: vernieling en diefstal
Afgelopen weekend werden van een graafmachine, die stond aan de Heliconweg nabij het FEC, de ruiten van de cabine vernield. Uit de cabine werden een draagbare radio, een gsm en een brandblusser weggenomen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272