KPMG

25-06-2001
KPMG introduceert online dienstverlening voor bedrijven

KPMG introduceert als eerste accountants- en adviesorganisatie interactieve, financiële dienstverlening. Via een beveiligde internettoepassing kunnen bedrijven en instellingen online informatie uitwisselen met KPMG en 24 uur per dag informatie opvragen over de eigen bedrijfsprestaties en de trends, ontwikkelingen en specifieke issues die spelen in de branche en het vakgebied. KPMG vertaalt de strategie van de ondernemer naar doelstellingen die door middel van prestatie indicatoren worden weergegeven. De ondernemer krijgt on-line inzicht in liquiditeit, rendement en andere prestatie indicatoren van de onderneming en de ontwikkeling daarin. Ook kan de ondernemer de eigen prestaties vergelijken met die van branchegenoten, waardoor hij alert kan reageren op trends en ontwikkelingen.

Volgens A. Oude Weernink van KPMG neemt het belang van snelle en betrouwbare informatie voor de ondernemer steeds verder toe. Oude Weernink: "Steeds meer ondernemingen hebben te maken met een dynamische marktomgeving waarin de snelheid en betrouwbaarheid van informatie essentieel zijn om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Om ondernemingen daarin zo goed mogelijk te ondersteunen heeft KPMG de Business Monitor Columbus ontwikkeld. Columbus maakt interactie tussen de ondernemer en zijn adviseur mogelijk, waardoor obstakels zichtbaar worden en snel en adequaat maatregelen ter verbetering kunnen worden getroffen".

De on-line dienstverlening laat volgens Oude Weernink bovendien zien dat KPMG zich naast de financiële kant van de onderneming ook richt op nieuwe behoeftes die bij de klant ontstaan. "Naast het beschikbaar maken van de informatie die ligt opgesloten in het financiële systeem van het bedrijf, biedt Columbus de ondernemer allerlei managementinformatie, die hem in staat stelt zijn visie te toetsen aan die van de onafhankelijke deskundige van KPMG. Hij heeft toegang tot de kennisdatabase van KPMG. Daarin ligt de kennis en ervaring opgesloten die KPMG heeft met het uitvoeren van accountancy- en adviesopdrachten voor bedrijven uit nagenoeg alle branches. De adviseur is op zijn beurt beter en efficiënter in staat zijn rol van `sparringpartner van het management en de overige stakeholders' in te vullen".

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039