Heinkenszand, 25 juni 2001

Bronzen legpenning

Op zondag 24 juni 2001 heeft burgemeester J.L.M. Mandos een bronzen legpenning uitgereikt aan mevrouw E.J. van de Velde uit Ellewoutsdijk. De uitreiking vond plaats in de kerkdienst.

Mevrouw Van de Velde heeft vanaf november 1976 de functie van ouderling - kerkvoogd binnen het kerkelijk leven van Ellewoutsdijk bekleed. Deze functie komt vanaf 1 juli 2001 te vervallen, omdat Ellewoutsdijk samen met Driewegen en Ovezande een nieuwe kerkelijke gemeente gaat vormen.

Mevrouw Van de Velde heeft de opbouw van de kerk na de oorlog meegemaakt en moet nu op de leeftijd van 74 jaar medeverantwoording dragen voor het opheffen van de Hervormde Gemeente Ellewoutsdijk. Helaas kan zij door deze opheffing net niet de periode van 25 jaar volmaken, die als norm is gesteld voor het behalen van de bronzen legpenning. Mede gezien het feit dat zij zich immer actief heeft op gesteld en zij, hoe slecht het weer ook was, altijd van de Loireweg naar het dorp fietste, heeft het college van Borsele besloten toch een legpenning aan mevrouw Van de Velde uit te reiken.