Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 25-06-2001 2e Persbericht 25 juni 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Bayeuxlaan is maandagmorgen een 38-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,35 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Edisonstraat is maandagochtend rond 5.00 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,85 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Auto gestolen
Vanaf het Penningkruid is tussen zondagavond 20.00 uur en maandagochtend 8.00 uur een groene Peugeot 405 met het kenteken LP-RJ-38 gestolen.

Gemert: Verdachten van mishandeling aangehouden In hun woonplaats in Asten zijn maandagochtend vijf jongens (15, 16, 17, 18, 18) aangehouden. Ze worden verdacht van het mishandelen van een 17-jarige jongen uit De Mortel op 24 februari jl. op de Zandstraat. Het slachtoffer fietste toen met een groep vrienden rond 3.00 uur over het Binderseind. Ze passeerden een groep jongens die midden op straat liepen. Plotseling begonnen de jongens de fietsers zonder enige aanleiding te slaan. Hierop werden er vanuit de groep fietsers een aantal opmerkingen geplaatst. De groep is vervolgens doorgefietst en heeft zich op een gegeven moment gesplitst. De 17-jarige jongen vervolgde alleen zijn weg en werd plotseling door een auto tot stoppen gedwongen op de Zandstraat. Hieruit stapten de personen die de fietsers kort daarvoor waren tegengekomen. De daders schopten en sloegen het slachtoffer waardoor hij een dikke lip, een dik oog, een pijnlijke neus en diverse blauwe plekken opliep. De vijf verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. De politie verwacht nog meer verdachten aan te houden.

Heeze: Aanhouding na mishandeling
Zondagavond om 22.05 uur is op De Spinner een 16-jarige inwoner van Heeze aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 19-jarige inwoner van Heeze met een honkbalknuppel te hebben geslagen waardoor deze een gebroken elleboog opliep. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Luyksgestel: Inbraak in een woning
Maandagmorgen tussen 00.00 uur en 03.30 uur is er ingebroken in een woning aan het Boscheind. Men kwam de woning binnen door een niet afgesloten garagedeur. Uit de woning zijn de autosleutels van een Nissan, type Primera, kleur grijs, voorzien van het kenteken 76-DH-XL, weggenomen. De auto is vervolgens eveneens weggenomen.

Valkenswaard: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerterrein aan de Mgr. Smetsstraat is zondag tussen 09.00 uur en 17.00 uur een personenauto, merk Mercedes-Benz, type V230 TD MPV, kleur zwart, voorzien van het kenteken RB-TP-09, weggenomen.

Veldhoven: Onder invloed
Op de A67 is zondagavond om 19.56 uur een 45-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,40 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Veldhoven: Aanhoudingen na brandstichting
Op het Pastoor Jansenplein en de Rapportstraat zijn maandagmorgen om 02.40 uur twee Veldhovenaren van 16 jaar aangehouden. De jongens worden ervan verdacht kort ervoor op de Rapportstraat een kliko in brand te hebben gestoken. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De verdachten zijn na te zijn gehoord overgedragen aan de ouders.