Schuitema NV

Persberichten menu

Persbericht

Schuitema maakt plannen voor hypermarkten bekend

Amersfoort, 25 juni 2001

Schuitema n.v., de organisatie achter C1000, heeft vandaag bekend gemaakt dat drie van de zes A&P Maxis hypermarkten zullen worden omgebouwd naar de C1000 formule in combinatie met non-food en horeca ondernemingen. Het betreft de hypermarktvestigingen in Muiden, Leeuwarden en Ede. Deze vestigingen zullen in de loop van 2002 worden omgebouwd naar C1000 derde generatie.

Drie hypermarktvestigingen zullen worden verkocht aan Albert Heijn b.v. De vestigingen in Alkmaar en Arnhem worden verkocht omdat C1000 in beide plaatsen reeds goed vertegenwoordigd is met meerdere C1000 supermarkten. De hypermarktlocatie in Venlo wordt verkocht omdat op deze locatie een exploitatie door C1000 in combinatie met non-food en horeca ondernemingen niet mogelijk is.
Albert Heijn neemt tevens de verantwoordelijkheid voor het personeel over.
Op korte termijn zal een due diligence onderzoek worden gestart en beide partijen verwachten de transactie dit jaar af te ronden.

Dit plan voor de A&P Maxis hypermarkten is voorgelegd aan de ondernemingsraad en hen is gevraagd advies uit te brengen. Voor de medewerkers van de vestigingen in Ede, Leeuwarden en Muiden, alsmede voor de medewerkers van het A&P Maxis hoofdkantoor te Baarn, is een werkgelegenheidsgarantie afgegeven. De medewerkers en alle betrokken instanties zijn vandaag geïnformeerd.