Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 25-06-2001 3e persbericht 25 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is maandagochtend rond 4.50 uur een 26-jarige automobilist uit Boxtel aangehouden. De politie zag de man een rood verkeerslicht negeren toen hij vanaf de Edisonstraat de Marconilaan opreed. Op de Marconilaan reed de man op de verkeerde weghelft. Vervolgens reed hij de Boschdijk op waarop hij staande werd gehouden. Onderzoek wees uit dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,75 weer. De man kreeg een rijverbod van negen uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man beroofd van gsm en portemonnee
Een 29-jarige Eindhovenaar is maandag om 2.30 uur op de Edisonstraat van zijn gsm en zijn portemonnee met fl 250,= beroofd. De man parkeerde zijn auto op de Edisonstraat. Het rechterportier van zijn auto werd door een man geopend. Deze pakte de gsm en de portemonnee, die tussen de voorstoelen lagen, weg. Hij sloeg de eigenaar tegen het hoofd. De dader verliet de auto en een tweede man kwam de auto in. Deze probeerde een tweede portemonnee uit de broekzak van het slachtoffer te pakken. Dit mislukte. De twee mannen verdwenen daarna.

Eindhoven: Drie daders bij beroving
Drie daders, leeftijden tussen de 16 en 25 jaar, hebben maandag rond 10.15 uur een 21-jarige Eindhovenaar van zijn gsm en geld, fl. 200,=, beroofd. De Eindhovenaar liep op de Maurits Lijnslagerstraat. De drie daders kwamen hem tegemoet gelopen. Toen ze hem voorbij waren kreeg het slachtoffer enkele klappen tegen het hoofd. Hij viel op de grond en werd toen hij daar lag nog geschopt. Een van de drie daders pakte de gsm en het geld uit de zakken van zijn kleding. Daarna liepen de drie daders rustig verder.

Eindhoven: Snelheidscontroles


- Maandag tussen 9.15 en 11.00 uur is op de Heezerweg op snelheid gecontroleerd. Van de 460 passanten reden er 26 te hard. De snelste reed 72 km/u.


- Op de Stationsweg is tussen 11.45 en 13.30 uur een controle uitgevoerd. Hier passeerden 1330 voertuigen de radarapparatuur. Er werden 105 overtredingen geconstateerd. De hoogste snelheid was 84 km/u.


- 1060 voertuigen passeerden tussen 14.20 en 16.55 uur het controlepunt op de Willem de Rijkelaan. Hier gingen 42 bestuurders in de fout. De snelste reed hier 69 km/u. Op alle wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Deurne: Motorrijdster gewond
Bij een aanrijding op de Helmondseweg, maandag om 17.00 uur is een 23-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt. De vrouw reed met haar motor tegen de achterzijde van een bestelauto, die bestuurd werd door een 20-jarige vrouw uit Helmond. De 23-jarige vrouw werd met een heupfractuur naar het Elkerliekziekenhuis gebracht. Zij kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Westelbeers: Snelheidscontrole
Maandag tussen 14.50 en 17.00 uur is op de Spreeuwelsedijk een snelheidscontrole gehouden. Van de 742 voertuigen reden er 73 te hard. De hoogste gemeten snelheid is 118 km/u., terwijl 80 toegestaan is.

Gemert: Hennepkwekerij
Maandagmiddag is in een horecapand aan de Ruijschenberghstraat een hennepkwekerij opgerold. De bekende geur leidde naar de kwekerij. Er was niemand in het pand. Op de zolder was een professionele hennepkwekerij ingericht met 720 planten. Deze planten, 36 lampen en evenzoveel trafos en ander materiaal zijn in beslag genomen. De eigenaar moet nog gehoord worden. De burgemeester van Gemert heeft bestuursdwang toegepast en het horecabedrijf onmiddellijk voor het publiek gesloten.

Heeze: Auto gestolen
Vanaf de Bisschop Arnoutlaan is maandag tussen 13.30 en 15.30 uur een rode Peugeot 106 met het kenteken 57-FP-JT gestolen.

Veldhoven: Vrouw gewond bij aanrijding
Een 35-jarige vrouw uit Meppel is maandag om 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kempenbaan. Zij reed in een personenauto en moest remmen. Een vrachtauto met een 60-jarige Eindhovenaar achter het stuur reed achter haar en kon niet op tijd remmen. Hij reed tegen de achterkant van de personenauto. De vrouw is met buikklachten in het Sint Josephziekenhuis opgenomen.