Maxtor MaxAttach NAS 4100 file server ondersteund door VERITAS Backup Exec 8.6

Databescherming nu ook bij snelle disk-naar-disk backup voor tape-backup-prijzen

Milpitas, Californië (Verenigde Staten), 25 juni 2001 - Maxtor® Corporation heeft bekend gemaakt dat de MaxtAttach? NAS 4100 netwerk file server (NAS), die geleverd wordt met de Microsoft Windows 2000 Server Appliance Kit 1.7, volledig ondersteund wordt door de vorige week uitgebrachte versie (8.6) van VERITAS Backup Exec voor Microsoft Windows NT en Windows 2000. De gezamenlijke oplossing van VERITAS en Maxtor biedt klanten een snelle en betrouwbare disk-naar-disk-backupmethode voor bedrijfskritische informatie voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de traditionele disk-naar-tape-methoden.

De combinatie VERITAS Backup Exec 8.6 - Maxtor NAS 4100 levert de basis voor een uiterst doelmatige backup-strategie in de gehele onderneming. Ook in kleinere onder­nemingen, waar tot nu toe geen betaalbare alternatieven waren voor tape-backup. De MaxAttach NAS 41000 file server draait onder Windows en biedt dezelfde inter­operabiliteit en beheerbaarheid als de meeste algemene file servers, maar voor slechts één derde van de prijs per Gigabyte. VERITAS Backup Exec 8.6 geeft de MaxAttach NAS 4100 nog extra capaciteit door een speciale software-compressie die de prestaties en het disk gebruik optimaliseert. Dit zal vooral voordelen bieden aan moderne online- en database-toepassingen, waaraan steeds hogere eisen gesteld worden ten aanzien van prestaties en veiligheid.

VERITAS BackupExec, waarvan versie 8.6 in de tweede helft van juni 2001 werd uitgebracht, heeft onderscheidingen gekregen voor zijn databeveiliging in werkgroepen en bedrijfsonderdelen. Eén van de belangrijkste vernieuwingen in versie 8.6 is de mogelijkheid backups naar hard disksystemen weg te schrijven, bijvoorbeeld naar RAID-systemen of file servers als de Maxtor MaxAttach NAS 4100.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de grootste leveranciers ter wereld van oplossingen voor informatie-opslag. De onderneming produceert een uitgebreide reeks data-opslagproducten voor bureaucomputers, krachtige servers met Intel-processoren, netwerkopslagsystemen en consumentenelektronica. Maxtorheeft zijn reputatie als marktleider te danken aan een voortdurend hoog kwaliteitsniveau van producten, diensten en klantondersteuning. Informatie over Maxtor en zijn producten is te vinden op de website: www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de Effectenbeurs van New York onder de naam MXO.

Genoemde namen van bedrijven en producten zijn eigendom van rechthebbenden.

Voorbehoud
Voor zover dit bericht uitlatingen bevat met een toekomstgericht karakter zijn deze onder normaal voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen of onverwachte gebeurtenissen.

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: annie_bernard@maxtor.com