Gemeente Leeuwarden


* Projecten

Werkbezoek minister Van Boxtel

Op 25 juni heeft minister Rogier van Boxtel Leeuwarden bezocht met als doel de resultaten van 4 jaar Grote Steden Beleid te bekijken. De minister was met name zeer benieuwd naar de resultaten van ons arbeidsmarkt- en reïntegratiebeleid, de ISV en de integrale aanpak van jeugdproblematiek.

Uiteraard heeft de minister het Digitaal Trapveld in de Vrijheidswijk bezocht. Hij was immers een van de initiatiefnemers van het project om computercentra in aandachtswijken te plaatsen om op die manier sociale samenhang tot stand te brengen en tegelijkertijd de digitale kloof te dichten.

De minister en zijn ambtenaren werden door een delegatie van het gemeentebestuur ontvangen op het Stadhouderlijk Hof. Na een korte kennismaking en uitwisseling van GSB-ervaringen werd de "reis" naar De Vrijheidswijk gemaakt. Dit gebeurde met twee Friese paarden in de aanspanning. Onderweg werden drie startende allochtone ondernemers opgehaald van hun bedrijf, zodat de minister zich in gesprek met deze ondernemers kon informeren over een van de facetten van ons arbeidsmarktbeleid.

Bij het Digitaal Trapveld in de Vrijheidswijk aangekomen heeft de minister kennis gemaakt met de enthousiaste ploeg professionele en vrijwillige krachten die het Leeuwarder Trapveld tot een succes maken. Vervolgens heeft Van Boxtel de website van het Digitaal Trapveld gelanceerd: www.vrijheidswijk.nl

In het internetcafé en de cursusruimte waren zowel jonge als oudere bewoners van de Vrijheidswijk druk bezig met de computer en heeft de jeugd ook even met de minister kunnen praten. Het werkbezoek werd ook aangegrepen om de tussenrapportage van Asja, het opvangproject van jeugdige prostituees, aan de minister aan te bieden.

Na 2½ uur intensieve informatie-uitwisseling vetrok de minister in vliegende vaart naar de Kamer van Koophandel om daar de leden van de Commerciële Club Leeuwarden te ontmoeten en 's avonds om 20.00 uur werd hij weer verwacht in de Vrijheidswijk om uitgebreid met het wijkpanel en de woningbouwcorporaties van gedachten te wisselen over de kansen en knelpunten van de Stedelijke Vernieuwing.