CMG


CMG

CMG plc, de wereldwijd opererende Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) Groep heeft vandaag bekend gemaakt Alistair Crawford aan te stellen als Chief Operating Officer. Alistair treedt half juli in dienst bij CMG en wordt dan Director binnen de Group Board. Hij treedt in dienst bij het bedrijf na een succesvolle carriere in sales, marketing en management bij een aantal belangrijke IT bedrijven, inclusief CSC en Oracle.

Cor Stutterheim, Executive Chairman van CMG, zei in een reactie:

"Dit is een nieuwe positie binnen de Group Board, in het leven geroepen naar aanleiding van onze snelle groei de laatste paar jaar, inclusief de acquisitie van Admiral plc in 2000 en de ontwikkeling van een significante aanvullende stroom in de telecom producten business. De board wilde graag extra ervaring inbrengen op het gebied van het leidinggeven aan en succesvol ontwikkelen van consultancy, outsourcing en de producten business. Alistair heeft een uitstekende staat van dienst met het tot stand brengen van zeer gemotiveerde teams en het genereren van winstgevende groei door het leveren van doelgerichte business solutions aan een internationale klantenbasis. Dat is waarom hij zo prima bij ons past en ik ben er zeker van dat hij zeer effectief zal werken naast Tom Rusting, onze CEO, mijzelf en mijn andere boardcollega's."

Alistair Crawford (48) is afgestudeerd aan het Oriel College in Oxford en begon zijn carriere in sales bij het computerbedrijf Burroughs Machines (een voorganger van Unisys). Gedurende de jaren tachtig, breidde hij zijn ervaring uit bij een aantal bedrijven in de software en consultancy, gericht op onder andere de financiële-, de infrastructuur- en de telecommunicatiesector. In 1990 trad hij in dienst bij CSC Computer Sciences als Sales Director UK. Vervolgens werd hij Vice President European Sales om uiteindelijk President en Chief Executive in het Vereningd Koninkrijk te worden. Dit was een periode waarin CSC snel groeide in het Verenigd Koninkrijk, met een omzet die steeg van GBP 20 miljoen naar GBP 350 miljoen. Het personeelsbestand groeide van 220 naar 4000 werknemers in de tijd dat hij er werkzaam was.

In 1996, trad Alistair in dienst bij Oracle als Vice President van hun consultancy tak in het Verenigd Koninkrijk. Onder zijn leiding, verdubbelde de omzet en steeg de winstmarge aanzienlijk waarna hij de verantwoordelijkheid nam voor de consultancy in de EMEA regio. In twee jaar tijd verdubbelde ook daar de omzet wat resulteerde in een miljarden onderneming. In 1999 was hij verantwoordelijk voor de EMEA lancering van de Oracle Application Hosting Service. Sinds zijn vertrek bij Oracle in 2000 is Alistair betrokken geweest bij de start van een aantal software consultancybedrijven gespecialiseerd in eCommerce, digitale markten en Voice-over-IP (VoIP) producten.

Cor Stutterheim vervolgde:

"In navolging van de benoeming van Wim Dik als non-executive Director eerder dit jaar, hebben we opnieuw gemeend aanvullende kennis en ervaring in de Groep te moeten brengen om ons te helpen bij het managen van de volgende fase in onze groei. Ik ben er zeker van dat Alistair snel een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze business en ik kijk er naar uit met hem samen te werken."


- EINDE -