Ballast Nedam

BALLAST NEDAM VERSTERKT HAAR POSITIE IN NOORDOOST NEDERLAND

Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling heeft overeenstemming bereikt over de overname van het familiebedrijf "Zomers Bouwbedrijf B.V.", te Klijndijk (Emmen).

Zomers Bouwbedrijf B.V. richt zich op woning- en utiliteitsbouw, alsmede bouwservice en is met name actief in Drenthe. De divisie Bouw en Ontwikkeling van Ballast Nedam is landelijk actief op het gebied van vastgoed, projectontwikkeling, bouw en service.

De overname past in de strategie van Ballast Nedam om de bestaande positie op het gebied van Bouw en Ontwikkeling verder te versterken en een betere geografische dekking te verkrijgen.

Zomers Bouwbedrijf heeft een omzet van 30 miljoen gulden en heeft 70 medewerkers in dienst. Voor het personeel heeft de overname geen gevolgen. Het bedrijf zal haar eigen identiteit behouden en de heer H.H.W. Zomers blijft directeur van het bedrijf.

Naar verwachting zal de overname reeds in 2001 een positieve bijdrage leveren aan de omzet en het resultaat van Ballast Nedam.

De SER en de betrokken vakbonden zijn geïnformeerd. De desbetreffende ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht.