Gemeente Helmond


persberichten
25 juni 2001
Verbodsborden op plaatsen waar honden niet mogen komen

Vanaf deze week worden er in opdracht van de gemeente de zogenaamde hondenverbodsborden geplaatst. De komende periode worden er door de gehele stad ruim 600 van die borden aangebracht. Als eerste is Helmond-Noord aan de beurt. De gemeente heeft een flink aantal terreinen aangewezen waar honden niet mogen komen. Die krijgen dus de komende maanden allemaal zo'n bord.
Tegelijkertijd met het plaatsen van de hondenverbodsborden worden er circa 300 borden geplaatst waarop staat aangegeven waar honden wel mogen worden uitgelaten. Deze hondenloslaat- en uitlaatstroken worden regelmatig gereinigd met een poepzuiger. Een groot aantal uitlaatstroken was al voorzien van borden. De nieuwe borden dienen ter verduidelijking van deze stroken en om nieuwe stroken aan te geven.

Brochure
Alle loslaat- en verboden terreinen voor honden zijn aangegeven op een plattegrond in de brochure "Schone stad, zo bereik je dat!" Die brochure is begin dit jaar huis-aan-huis verspreid in de hele stad. Ook nu nog kan men een exemplaar verkrijgen, o.a. bij de Stadswinkel (in het Boscotondogebouw) en bij de openbare bibliotheek aan de Markt.

Controle door stadswachten
Honden mogen dus niet komen op terreinen waar honden-verbodsborden zijn geplaatst. Vanaf het moment dat de borden zijn geplaatst wordt hierop door de stadswachten intensief gecontroleerd. Overtreders lopen het risico verbaliseerd te worden, een bekeuring bedraagt in dit geval f 60,=
(¤ 27,23)

Eerst speelterreinen en winkelgebieden
Het plaatsen van de hondenverbodsborden gebeurd in twee fases. In de eerste fase, die op dit moment wordt gerealiseerd, worden door de gehele stad alle speelterreinen, winkelcentra en plaatsen zoals de kasteeltuin en de Warande (omgeving vijver), voorzien van hondenverbodsborden. In de tweede fase worden de overige gebieden die verboden zijn voor honden, voorzien van borden.