Politie Amsterdam-Amstelland

Wie kent deze vrouw?
26-6-2001. Vorige week woensdag liep deze vrouw een politiebureau binnen. Zij spreekt niet, en is vermoedelijk zwakbegaafd. Weet u wie de vrouw op de foto is, belt u dan met het wijkteam Koninginneweg, telefoon (020) 559 45 86.

Gisteren besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan deze zaak. De identiteit van de vrouw is echter nog niet achterhaald. Zij verblijft nu op een opvangadres.



Speedboot kopje onder
26-6-2001. Op de Grote Poel in Aalsmeer is gisteravond een speedboot over de kop geslagen. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. De speedboot trok een waterskiër. Tijdens een scherpe bocht liet de skiër los. Het sleeptouw raakte verstrikt in de schroef van een passerende zeilboot. De speedboot kwam daardoor abrupt tot stilstand, werd door de weerstand van het koord achterovergetrokken en sloeg om. Voor de verdere afhandeling van het ongeval roept wijkteam Aalsmeer de hulp in van de Waterpolitie (KLPD).
Gordelcontrole Amstelveen
26-6-2001. Op de Saskia van Uylenburgweg in Amstelveen hield de politie maandagmiddag een autogordelcontrole. In 23 gevallen maakten automobilisten en/of hun passagiers geen gebruik van de gordels en volgde proces-verbaal. Betrokkenen krijgen binnenkort een acceptgiro met een boete van 90 gulden in de bus.

Snelheidscontrole Kudelstaart
26-6-2001. Gisterochtend is een snelheidscontrole gehouden op de Hoofdweg in Kudelstaart. De politie deelde daarbij 45 bonnen uit. De hoogste score was 99 kilometer per uur. Deze automobilist reed 49 kilometer te hard. Betrokkenen krijgen binnenkort bericht Dronken achter het stuur
26-6-2001. Politiepersoneel van wijkteam Autosnelwegen haalde gisteren een zwaar beschonken automobilist van de A-4. De 32-jarige Amsterdammer reed in de avondspits over de meest linkerrijstrook slingerend in de richting van Den Haag. Nadat hij aan de kant was gezet, bleek dat er drank in het spel was. Een alcoholtest resulteerde in de score van 2,4 promille. Het rijbewijs van de chauffeur is uiteraard in beslag genomen. Komen er geen andere zaken naar voren dan moet de Amsterdammer rekening houden met een boete van 2200 gulden, twee weken gevangenisstraf voorwaardelijk en negen maanden ontzegging van de rijbevoegdheid.


Voortgang steekpartij
26-6-2001. De 27-jarige man die gistermiddag werd neergestoken op het Beursplein, is buiten levensgevaar. Het slachtoffer ligt nog wel in een ziekenhuis. Uit het rechercheonderzoek tot nu toe komt naar voren dat hij zijn 34-jarige opponent kende. Het duo kreeg ruzie die totaal uit de hand liep. De van steken verdachte man is in verzekering gesteld. Het steekwapen, een circa 30 centimeter groot mes, is in beslag genomen.

Voor zover nu bekend ontmoetten beiden elkaar na een eerder gemaakte afspraak op de Dam. Ze kregen ruzie waarvan de achtergrond nog niet duidelijk is. De zaak escaleerde waarbij de later neergestoken man zijn kennis in elkaar zou hebben geslagen. Toen deze op een zeker moment een mes trok, nam hij de benen. De mannen renden achter elkaar aan over het Damrak, namen de Beurspassage en kwamen op een zeker moment op het Beursplein terecht. Een steekpartij volgde. Dode aangetroffen
26-6-2001. In een bovenwoning aan de Cabotstraat is vannacht een dode man aangetroffen. De recherche houdt er rekening mee dat het hier om een misdrijf gaat. De dode is nog niet geïdentificeerd. Ook een eventueel motief ontbreekt. Meer informatie is niet beschikbaar en kan op dit moment dan ook nog niet worden gegeven.


Huis potdicht
26-6-2001. Een bewoner van het centrum kwam vannacht tot de ontdekking dat de uitgang van zijn woning was geblokkeerd en dat hij er dus niet meer uit kon. De beide toegangsdeuren bleken te zijn dichtgetimmerd met houten panelen. De bewoner had wat gerommel gehoord en ontdekte de blokkade toen hij poolshoogte nam. De gealarmeerde politie liet de panelen verwijderen. De man vermoedt dat de actie moet worden toegeschreven aan iemand met wie hij een zakelijk geschil heeft.

Steekpartij Warmoesstraat
26-6-2001. Surveillerend politiepersoneel heeft vannacht in de Warmoesstraat een 47-jarige man aangehouden in verband met zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 30-jarige kennis te hebben gestoken. Het slachtoffer werd onder andere in het bovenbeen geraakt. De man wenste geen gebruik te maken van de diensten van een door de politie bestelde ambulance. De achtergrond van de problemen is nog onduidelijk. Het geschil ontstond in een bar en verplaatste zich naar de straat. Daar vond ook het steekincident plaats.

Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.