Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.55 uur
Onderzoek afgerond

IJSSELSTEIN - Een 19-jarige inwoner van IJsselstein heeft tegenover de politie bekend in mei van dit jaar geweld te hebben gebruikt tegen een medewerker van een winkel aan het Basiliekpad in IJsselstein.

De jongen was samen met een 18-jarige plaatsgenoot de winkel in gegaan en gedroeg zich volgens het personeel verdacht. Toen de twee de winkel uitliepen vermoedde het personeel dat ze goederen hadden gestolen. Een 39-jarige medewerker van de zaak zette de achtervolging in en moest dat bekopen met een aantal klappen en schoppen. Daarna sprong hij bij een bromfietser achterop en verdween.

Tijdens het verhoor bekende hij het geweld maar ontkende de diefstal te hebben gepleegd. De 18-jarige IJsselsteiner is tijdens het onderzoek eveneens aangehouden maar had geen aandeel in de zaak. De 19-jarige verdachte zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Controle snelheid

NIEUWEGEIN Aan de Batauweg is maandag tussen half tien en half elf gecontroleerd op snelheid. Van de 520 gecontroleerde voertuigen reden er 40 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer. Ter plaatse geldt een maximum van 50 kilometer. Eerder op de ochtend was er ook al gecontroleerd. Toen passeerden 746 voertuigen de controlepost, er werden 18 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 kilometer.

Aanrijding met letsel

NIEUWEGEIN Bij een aanrijding op de kruising van de Sluyterslaan met de Hildo Kropstraat is een 21-jarige motorrijder uit IJsselstein licht gewond geraakt. De man raakte het achterwiel van een 12-jarige fietster die de weg overstak. De motorrijder kwam daardoor ten val en liep een aantal schaafwonden aan zijn kin en handen op. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De fietster liep geen verwondingen op.