ABN AMRO




Press Room
Amsterdam, 26 juni 2001

ABN AMRO opent eerste bankshops

ABN AMRO geeft vandaag het startsein voor een proef met een nieuw kantoortype: de bankshop. Verspreid door het land openen tien bankshops de komende dagen hun deuren. De bankshop is het meest in het oog springende element van het nieuwe service concept dat de bank in februari van dit jaar aankondigde. Het nieuwe concept is primair een reactie op de veranderende markt en het veranderende gedrag van de klanten.

De huidige pilotfase wordt gebruikt om het concept van de bankshop in de praktijk te toetsen aan de wensen en ervaringen van klanten en medewerkers. Mede op basis van hun ervaringen zal een kantorennet ontstaan van 550 bankshops, waarvan 340 met een bemande kas, en 80 advieskantoren.

ABN AMRO blijft het kantoor als een belangrijk distributiekanaal beschouwen en wil haar personeel zo klantgericht mogelijk in zetten. De medewerkers van de bankshops en de advieskantoren zullen daarom zoveel mogelijk worden vrijgehouden van administratieve werkzaamheden. Dat biedt de medewerkers de gelegenheid zich toe te leggen op het persoonlijk adviseren en bedienen van de klanten.

In de bankshop kan de klant terecht voor dagelijkse bankzaken als sparen, betalen, lenen, verzekeren en beleggen. Vanuit de advieskantoren zullen de specialisten van de bank klanten adviseren bij het nemen van meer gecompliceerde financiële beslissingen als het sluiten van hypotheken en het maken van een financiële planning. Beide kantoortypes worden volledig geïntegreerd met de andere distributiekanalen van ABN AMRO , te weten: het internet, de call centra en de multi-functionele geldautomaten. Door haar producten langs diverse kanalen aan te bieden, speelt ABN AMRO in op de behoefte van haar klanten zelf te bepalen waar, wanneer en hoe ze zaken doen met hun bank.

De officiële start van de pilot vindt plaats in Noordwijkerhout. Leo Peeters Weem, directeur sales van de Business Unit Nederland, zal om 17.30 uur vanmiddag de opening van de bankshop voor zijn rekening nemen.

Persinlichtingen:Geert Pielage, tel: 020-6295525

ABN AMRO Bank N.V.
Press Relations (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
The Netherlands
Tel. +31 20 628 89 00
Fax. +31 20 629 54 86