Akzo Nobel

Nieuwe business unit Akzo Nobel speciaal voor poedercoatings

Arnhem, 26 juni 2001 Akzo Nobel heeft vandaag de oprichting bekendgemaakt van de business unit Powder Coatings. Met de vorming van deze business unit onderkent het bedrijf het belang om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van gebruikers van poedercoatings over de hele wereld.

Na de overname door Akzo Nobel van Courtaulds in juli 1998 en een intensieve periode van integratie en rationalisatie, is er een sterkere en volledig geïntegreerde unit ontstaan, die onder de bedrijfsnaam Interpon® Powder Coatings opereert. Door de vorming van deze wereldwijd leidende business unit creëren we een sterkere basis, waardoor we beter kunnen voldoen aan de behoeften van de grote verscheidenheid aan klanten over de hele wereld.

Akzo Nobel brengt twee wereldmerken op het gebied van poedercoatings op de markt: Interpon, voor de bouw, de automobielindustrie, de apparatenindustrie en industriële afwerking, en Resicoat®, voor de functionele markten van elektrische isolatie, appendages en stalen bewapening. Voor alle locaties van de business unit Powder Coatings is een geïntegreerde productie- en marketingstrategie ontwikkeld met als doel de efficiëntie te verhogen door de flexibiliteit te vergroten en de reactietijd te verbeteren, ten gunste van de klant.

Rudy van der Meer, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel en verantwoordelijk voor Coatings: "Door Powder Coatings neer te zetten als een zelfstandige business unit met een wereldwijde oriëntatie, onderstrepen wij het belang van deze snelgroeiende coatingsmarkt. Ons marktleiderschap en onze wereldwijde dekking bieden daarnaast een stevige basis voor verdere groei. Wij zijn de ideale partner voor internationale afnemers van poedercoatings die een consistent product- en servicepakket verlangen voor al hun internationale activiteiten.

Bill McPherson, General Manager van de nieuwgevormde business unit Powder Coatings; "Poedercoatings krijgen steeds vaker de voorkeur van afnemers, die actief zijn in een wereld waarin de nadruk sterk ligt op milieuaspecten. Het milieuvoordeel en de alom geprezen sterkte en duurzaamheid zullen een stimulans betekenen voor verdere groei van het gebruik nu onze industrie de technologische uitdagingen van nieuwe toepassingsgebieden is aangegaan."

De geoctrooieerde kleurmengtechnologie heeft het serviceniveau voor kleine, op maat geleverde hoeveelheden poedercoatings revolutionair verbeterd. De op deze technologie gebaseerde snelle service, Interpon Express, wordt dit jaar in de hele wereld geïntroduceerd na succesvolle implementatie in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zweden en China. Klanten van Interpon Express kunnen nu iedere gewenste hoeveelheid kopen van hun speciale op maat gemaakte kleur, zelfs een enkele doos, en deze veel sneller geleverd krijgen dan ooit mogelijk was met de traditionele poederprocestechnologie.

Akzo Nobel, met hoofdzetel in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken, en chemische producten. Over 2000 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard (NLG 31 miljard). De onderneming telt momenteel 68.800 medewerkers in meer dan 75 landen. De financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2001 zullen op 25 juli 2001 worden gepubliceerd.

Akzo Nobel is s werelds grootste producent van poedercoatings en is wereldleider in poedertechnologie. De onderneming bezit wereldwijde octrooien op belangrijke gebieden van poederproduct- en procestechnologie. Een voorbeeld hiervan is het unieke Interpon Extra-systeem, dat gebruik maakt van geoctrooieerde Particle Management Technology om toepassingskosten te verminderen en aanzienlijke kwaliteitsvoordelen te leveren aan poedergebruikers in zeer uiteenlopende toepassingsgebieden over de hele wereld.

Internet:http://www.interpon.com; http://www.resicoat.com