PERSBERICHT - 04 MEI 2001

26 juni in de vaart; Oriëntaalse parel in Scandinavische zeeën

NIEUW: `PEARL OF SCANDINAVIA' VAN DFDS SEAWAYS

De Pearl of Scandinavia

DFDS Seaways, de grootste ferrymaatschappij van de Noordzee, heeft een nieuwe cruiseferry aangekocht. Het betreft hierbij het grootste schip uit de gehele vloot van DFDS Seaways dat onder de naam Pearl of Scandinavia wordt ingezet op de route Kopenhagen/Helsingborg-Oslo.

Het vervangt hierbij het schip de Queen dat op zijn beurt vanaf 1 juli 2001 de route IJmuiden-Newcastle v.v. vaart.

De Pearl is afkomstig uit Azië, waar het als cruiseschip voor Star Cruises heeft gevaren. DFDS Seaways investeert 240 miljoen gulden in de aankoop en verbouwing van dit schip tot super luxe cruiseferry.

Pearl of Scandinavia

De Pearl heeft sinds 1989 Aziatische cruisepassagiers vervoerd, die zeer hoge eisen stellen aan de faciliteiten aan boord. In het vernieuwingsprogramma houdt DFDS het beste van de Aziatische luxe in stand en voegt daar een aantal verbeteringen aan toe; Oriëntaalse luxe wordt gecombineerd met de wensen van de Scandinavische passagiers. Het schip wordt momenteel aangepast in Ålborg en Hamburg en zal in haar nieuwe gedaante op 26 juni 2001 voor het eerst in de vaart genomen worden als de `Pearl of Scandinavia' en vervangt hiermee het luxe m.s.Queen of Scandinavia. Dit schip vaart vanaf 1 juli 2001 op haar nieuwe route IJmuiden - Newcastle.

Faciliteiten

De Pearl of Scandinavia biedt ruimte aan 2100 passagiers en beschikt over 720 comfortabele twee- en vierpersoonshutten. Aan boord zijn 4 eetgelegenheden met meer dan 1.000 plaatsen. Nieuw zijn de champagnebar, een Aziatisch restaurant en de Captain's Lounge annex bibliotheek, waar men kan genieten van exotische koffiesoorten en sigaren. Van de 18 luxueuze suites met een Aziatisch karakter hebben er een aantal de beschikking over een eigen jacuzzi. Naast faciliteiten zoals zwembaden, speelgelegenheden voor kinderen en een tax-free winkelcentrum zijn er ook conferentiefaciliteiten met een Internet Café.

DFDS Seaways

Voor meer informatie over reizen met DFDS Seaways kunt u contact opnemen via 0255- 534546. Daarnaast kunt u de website www.dfdsseaways.nl raadplegen. DFDS Seaways vaart dagelijks de route IJmuiden - Newcastle in Noord-Engeland en vice versa. Tevens wordt vanuit Newcastle (UK) een dienst gevaren naar Kristiansand (Noorwegen) en Göteborg (Zweden). Bovendien onderhoudt het bedrijf ferrydiensten vanuit Harwich (UK) naar Hamburg (Duitsland) en Esbjerg (Denemarken).