Mobiele internetdiensten voor reizigers op Schiphol

Attingo, HP en KPNQwest leveren reizigers snelle, draadloze toegang tot internet en zakelijke netwerken

Schiphol, 26 juni 2001 - Schiphol levert als eerste grote Europese luchthaven mobiele internetdiensten voor reizigers. De nieuwe mobiele internetdiensten vormen een aanvulling op de bestaande 28 'vaste' internetwerkplekken en acht mini-kantoren in het Communication Centre in de centrale lounge van Schiphol. De diensten worden verzorgd door Attingo in samenwerking met toonaangevende leveranciers van internet-technologie, zoals Hewlett-Packard en KPNQwest.

Reizigers kunnen de mobiele diensten gebruiken in en rond het Communication Centre. Dit is in november 2000 geopend en wordt maandelijks al door meer dan 20.000 passagiers bezocht. Om de draadloze diensten te gebruiken, kunnen reizigers zich registreren in het Communication Centre of online op www.attingo.nl. Reizigers die zelf nog geen draadloze Ethernet-kaart (IEEE 802.11b) hebben, kunnen die aanschaffen in het Communication Centre. Vervolgens hoeven zij alleen nog hun laptop aan te zetten en hun browser op te starten.

Met de nieuwe service van Attingo op Schiphol behoort het zoeken naar een telefoonaansluiting tot het verleden. Bovendien verloopt het verzenden en ontvangen van e-mail en de toegang tot internet en zakelijke netwerken met de mobiele diensten vijftig tot tweehonderd keer sneller dan bij een standaardverbinding via een modem of mobiele telefoon.

Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol is één van grootste luchthavens van Europa. In 2000 stond het vliegveld met bijna veertig miljoen reizigers op de vierde plaats. Schiphol is echter meer dan een efficiënte transport hub. Het is een stad die volledig tegemoet komt aan alle wensen en eisen van reizigers, bezoekers en medewerkers.

Attingo

Attingo biedt diensten en oplossingen aan de mobiele internet gebruiker om op luchthavens en in hotels snel en doeltreffend gebruik te maken van het internet. Attingo biedt vaste- en draadloze internetverbindingen, alsmede tal van gerelateerde diensten waarmee verblijftijden op luchthavens en hotels efficiënt en productief gebruikt kunnen worden. Op de luchthaven Schiphol maken per jaar meer dan 200.000 reizigers gebruik van de internet- en zakelijke diensten van Attingo.

Informatie over Attingo is te vinden op http://www.attingo.nl.

Hewlett-Packard

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersoon voor de redactie:

(