26 juni 2001

Allied Telesyn breidt Europese activiteiten flink uit

In Amsterdam is het ultramoderne, Europese customer support centre geopend

Allied Telesyn (www.alliedtelesyn.com), producent van een breed scala van netwerkapparatuur, heeft zijn Europese activiteiten in de eerste helft van dit jaar wederom flink uitgebreid. Er werden kantoren gopend in Warschau, Moskou en Lissabon, terwijl Duitsland een derde vestiging in Keulen kreeg. In Italië en Groot-Brittannië maakte de snelle groei van de onderneming een verhuizing naar een groter kantoorpand noodzakelijk. In Amsterdam werd ter ondersteuning van de klanten en ter verbetering van de service een ultramodern meertalig pan-Europees customer support centre geopend.

"Onze reputatie als fabrikant van hoogwaardige en uiterst betrouwbare netwerkproducten neemt in Europa toe", constateert Miodrag Sundic, Allied Telesyn's vice-president European Sales. "Door de enorme groei van ons assortiment, waaraan de afgelopen maanden producten als de Rapier-familie WAN-geïntegreerde Layer-3 switches, de VoIPTalk IP-telefonie gateways, kabel/xDSL-apparatuur en draadloze netwerkoplossingen zijn toegevoegd, is Allied Telesyn erin geslaagd om overal in Europa zijn marktaandeel te vergroten. En we zullen fors in R&D blijven investeren, om voor alle segmenten in de LAN-, WAN- en MAN-markt concurrerende producten te ontwikkelen." "De afzet is de afgelopen jaren in vrijwel alle Europese markten jaarlijks met meer dan 25 procent toegenomen", vult Piero Bottini, vice-president Systems Marketing van Allied Telesyn aan. "Ook voor dit jaar rekenen we op een omzetgroei van minimaal 25 procent, maar in bepaalde landen zal de groei wellicht oplopen tot boven de 40 procent. Portugal, Rusland, Bulgarije, Turkije en Finland zijn dit jaar onze voornaamste groeimarkten. En we willen onze groeistrategie absoluut vasthouden; zowel wat betreft de omzet als wat betreft de uitbreiding van het assortiment. Daarnaast zetten we zwaar in op ondersteuning en support. Het support centre in Amsterdam is een belangrijk begin, want we beseffen terdege hoe belangrijk het is, om over lokale contactpersonen te beschikken, die de klanten met raad en daad terzijde kunnen staan."

Noot voor de pers: Voor meer informatie over Allied Telesyn en de producten kunt u contact opnemen met Cees van Leipsig, PR- en communicatiemanager, telefoon: 020-3460700 of 06-21596373, per e-mail: cees_van_leipsig@alliedtelesyn.com. Allied Telesyn stelt zijn producten graag ter beschikking voor tests en evaluaties. Voor aanvragen kunt U ook met Cees van Leipsig contact opnemen.

Over Allied Telesyn International

Allied Telesyn is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste producenten van netwerkapparatuur. Volgens marktonderzoekbureau Dell'Oro neemt Allied Telesyn met een omzet van ruim 460 miljoen dollar momenteel al de vijfde positie in op de wereldranglijst. Ook in Europa is het bedrijf met een omzet van 110 miljoen dollar een belangrijke speler geworden. Allied Telesyn levert als een van de weinige aanbieders een compleet scala van internetworking producten, waarmee zowel grote ondernemingen als kleine, zakelijke gebruikers flexibel netwerken kunnen configureren. Het assortiment bestaat uit adapterkaarten, acces routers, DTM- en DSL-modems, mediaconverters, layer 2 en layer 3 switches voor alle typen netwerken. Allied Telesyn staat vooral bekend om de uitstekende prijs/prestatieverhouding van zijn producten. Dankzij omvangrijke, eigen R&D-activiteiten is de apparatuur altijd voorzien van state-of-the-art technologie, die voor optimale prestaties zorgt. De gemiddelde prijzen van de producten liggen echter ver onder die van de concurrentie. Daarnaast kent Allied Telesyn uitgebreide onderhoudscontracten en uitstekende garantie- en serviceregelingen. De producten van Allied Telesyn worden op de markt gebracht via een uitgebreid netwerk van distributeurs, resellers en system integrators.



Contact Allied Telesyn Benelux:
Cees van Leipsig
Allied Telesyn
Tel.: +31.20.3460700
cees_van_leipsig@alliedtelesyn.com

Nederlands Perscontact:
Kitty Gunsing
Wisse Kommunikatie
Tel.: +31.26.4431523
communications@wisse-worldcom.nl