ACTIE SHIVA

Hindu Protestmars

Woensdag 27 juni 2001

Den haag

Malieveld

De naam van de Godheid 'SHIVA' wordt in de promotie van Pornografische materiaal gebruikt. Hindu's zijn diep getroffen door deze scherp snijdende belediging.

Dat Hindu symbolen misbruikt werden wisten we al: plaatjes van "Natraj" (SHIVA) op asbakken om sigaretten op uit te doven, slippers met ons heilige symbool "AUM" om op te lopen of deurmatten met eveneens het "AUM" symbool erop om de vieze schoen op af te vegen en zelfs toiletbrillen met plaatjes van Hindu goden erop om met je achterste op te zitten.

Wie op deze denigrerende wijze aan onze godsdienst komt, pleegt een aanval op ons geloof. Wij zullen onverkort en onvermoeid actie blijven voeren en ervoor zorgen dat in de toekomst geen enkel bedrijf Hindu symbolen en heilige namen op een verachtelijk manier gebruikt.

Als u dat ook vindt sluit u aan en doe mee aan de protestmars!

Programma:
Woensdag 27 juni om 13.00 uur verzamelen op het Malieveld in Den Haag. Vandaar lopen we naar het Binnenhof en bieden we daar een petitie aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken dhr. mr. P.J. Biesheuvel en parlementsleden. De petitie zal samen met meer dan 23.000 (19-6-2001) handtekeningen, 560 E-mails en 49 brieven (19-6-2001) van organisaties uit binnen en buitenland worden aangeboden.

Het Malieveld is bereikbaar met lijn 1,9,12,16,18 en 24 (dichtbij Centraal Station)

Opkomen voor Hindu belangen is ook een taak van U