Agenda Tweede Kamer

woensdag 27 juni 2001
De vergadering begint om 10.15 uur.
De Kamer debatteert over de financiële verantwoording van de ministeries over het jaar 2000 (alleen de eerste termijn van de kant van de Kamer).

Hierna behandelt de Kamer de raming van de voor de Tweede Kamer in het jaar 2002 benodigde uitgaven en middelen. Tevens zijn hierbij aan de orde de financiële ondersteuning van de fracties en het jaarverslag van de Bouwbegeleidingscommissie.
Ten slotte rondt de Kamer het debat af over diverse wetsvoorstellen met betrekking tot de structuur van de uitvoeringsorganisatie werk en bij deze instelling ook een uitkering aanvragen (alleen antwoord van de regering in tweede termijn).

*Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.
Economische Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over de handelwijze van het bedrijf Essent Energie en over beleidsregels bij privatisering van regionale energiedistributiebedrijven. Justitie: 10.00 tot ca. 13.00 uur - Troelstrazaal (Justitie) over de voorbereiding op en invoering van de nieuwe Vreemdelingenwet.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 11.00 tot ca. 13.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de positie van de student in het hoger onderwijs en over het onderzoek naar de aspecten van het student zijn en het studeren (studentenmonitor 2000).
Verkeer en Waterstaat en Financiën: 12.30 tot ca. 14.30 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over de invoering van een kilometerheffing (zogenoemde mobimiles).

Economische Zaken en Justitie: 13.00 tot ca. 15.00 uur
Agenda: algemeen overleg met de ministers Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en Korthals (Justitie) over de departementale actieprogramma's ten behoeve van de administratieve lastenverlichting.

Buitenlandse Zaken: 14.30 tot ca. 16.30 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en Herfkens
(Ontwikkelingssamenwerking) over het
capaciteitsvraagstuk op het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 uur Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.15 uur - Suze Groenewegzaal Buitenlandse Zaken: 11.00 tot ca. 12.00 uur - Stadhouderskamer
Agenda: gesprek met de voorzitter van de Commissie voor Buitenlandse Zaken uit Litouwen, de heer Alvydas Medalinskas.

Verkeer en Waterstaat en Financiën: 11.15 tot ca. 12.15 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: presentatie door een delegatie van de Nationale Havenraad over de belasting op milieugrondslag (de zogenoemde BOM-heffing).

Buitenlandse Zaken en Defensie: 12.00 tot ca. 13.00 uur - A027
Agenda: gesprek met een delegatie van parlementariërs en wetenschappers uit Ethiopië.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Europese Zaken, Financiën, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 13.00 uur - Klompézaal

Agenda: procedures.
De voorzitters van de vaste Commissies voor Economische Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie nemen om 14.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de werkgroep AGNI. De werkgroep komt op voor de belangen van Hindu's. Met deze aanbieding vragen zij aandacht voor het gebruik van Hindu symbolen voor commerciële doeleinden (hal Plein 2).

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Defensie brengen tot en met 28 juni een werkbezoek aan Münster en Berlijn. In Münster wordt (samen met een delegatie van de commissie voor Defensie van de Duitse Bondsdag) een bezoek gebracht aan de staf van het Duits-Nederlandse legerkorps. In Berlijn spreekt de delegatie onder meer met de Duitse minister van Defensie en met leden van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Bondsdag. De volgende leden nemen deel aan het bezoek: Valk (PvdA), Van den Doel (VVD), Van Ardenne-van der Hoeven (CDA), Van 't Riet (D66), Wilders (VVD), Albayrak (PvdA), Zijlstra (PvdA), De Swart (PvdA) en Koenders (PvdA).