Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 27 juni 2001

Lokale lastenvermindering
ZALMSNIP VAN f 75,- VOOR IEDER HUISHOUDEN

Ook dit jaar wordt de Zalmsnip uitbetaald. In Geldrop krijgt ieder huishouden f 75,- in het kader van de lokale lastenverlichting; van de snip wordt de resterende f 25,- besteed aan doelgroepenbeleid. Dit beleid heeft betrekking op het collectieve vraagafhankelijke vervoer (Vervoer op maat).
Het bedrag van f 75,- wordt, net zoals de drie voorgaande jaren, apart overgemaakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het bestand van Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant (WOB). Bij ieder huishouden dat afvalstoffenheffing betaalt, zal de f 75,- automatisch op de bankrekening worden bijgeschreven. Dit zal gebeuren in de loop van deze maand.

U komt voor de Zalmsnip in aanmerking als u in de gemeente Geldrop stond ingeschreven op 1 januari 2001. De gemeente betaalt slechts één keer f 75,- uit per woonruimte/huishouden; de Rijksoverheid keert aan de gemeente namelijk ook maar één vergoeding uit per woonruimte. Het bedrag van f 75,- wordt uitgekeerd aan (één van) de bewoners van het pand die door de gemeente in de belastingheffing worden betrokken. Aan de bewoners van bejaardentehuizen en kloosters zal, ondanks het feit dat hun gegevens niet bekend zijn bij Waterleidingmaatschappij Oost-Brabant, eveneens f 75,- worden uitbetaald. Burgers die voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen in aanmerking komen, ontvangen de Zalmsnip ook.

Huishoudens die op grond van het bovenstaande niet automatisch voor de Zalmsnip in aanmerking komen, worden verzocht hiervoor een schriftelijk verzoek in te dienen bij de gemeente Geldrop, afdeling Financiën en Belastingen, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de Zalmsnip kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de medewerkers van de afdeling Financiën en Belastingen via de telefoonnummers 2893813 en 2893910.