Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

PERSINFORMATIE
Informele klimaatbijeenkomst in Scheveningen
(12-6-2001)

Als voorbereiding op de klimaatconferentie in juli (COP6) zal minister Pronk, in zijn hoedanigheid als voorzitter van COP6, op 27 en 28 juni een informele klimaatbijeenkomst voorzitten.
De bijeenkomst vindt plaats in het Kurhaus in Scheveningen en is open voor alle geïnteresseerde landen. Voorafgaande aan deze vergadering zullen er bijeenkomsten plaatsvinden van de groep van arme landen (G77 en China) op 25 en 26 juni en de geïndustrialiseerde landen (annex 1 landen) op 26 juni.
Tijdens de informele klimaatbijeenkomst zullen de deelnemers de op 11 juni door minister Pronk gepresenteerde onderhandelingstekst bespreken. Deze tekst is gebaseerd op de eerder uitgebrachte voorstellen van de voorzitter en de al aanvaarde teksten van de in november in Den Haag gehouden klimaatconferentie. Nieuw aan het voorstel van vandaag is een speciale maatregel om Japan tegemoet te komen.
De bijeenkomst in Scheveningen is een onderdeel van een informele adviesronde van de voorzitter. In de afgelopen maanden heeft hij gesprekken gevoerd met onder andere de Europese Unie, de Verenigde Staten, Japan en de G77.
In Scheveningen zal er gesproken worden over hoe er op de klimaatconferentie overeenstemming kan worden bereikt. De klimaatconferentie zal van 16-27 juli in Bonn plaatsvinden.