Gemeente Breda

27-06-2001

Voorontwerp bestemmingsplan afronding Asterd vastgelegd
Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorontwerp bestemmingsplan Afronding Asterd en de daarbij horende plankaart en Nota van Commentaar vastgesteld.
Na de zomervakantie ligt het ontwerp bestemmingsplan gedurende vier weken ter inzage.

In het voorjaar 2001 heeft het voorontwerp bestemmingsplan Afronding Asterd ter inzage gelegen. Hierop is een aantal reacties binnengekomen. Het voorontwerp bestemmingsplan Afronding Asterd is op een aantal punten aangepast. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat het plan, naar aanleiding van opmerkingen van de Provinciale Planologische Commissie, is voorzien van een gedetailleerd inrichtingsplan voor de gronden gelegen tussen de geplande uitbreiding van de wijk Asterd en de Mark. Bovendien zijn de bestemmingen van dit gebied aangepast en voorzien van een nog meer beschermende bestemming inclusief aanlegvergunningenstelsel. De kosten voor de totale herinrichting van het landschap zijn opgenomen in de grondexploitatie. Dit betekent dat de herinrichting van het landschap wordt betaald uit de opbrengsten van de grondverkoop.

Diegenen die zich niet kunnen vinden in dit bestemmingsplan, hebben de mogelijkheid tijdens de periode dat het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk hun zienswijzen kenbaar maken.

Breda, 27 juni 2001