Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 27-06-2001 Persberichten district Kerkrade (Rkey; 15.00 u) Woensdag, 27 juni 2001

District Kerkrade

Landgraaf; winkeldief aangehouden
Afgelopen dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat een man in een winkel in het winkelcentrum in Landgraaf badslippers had gestolen en er vandoor was gelopen. De politie die naar hem op zoek ging trof de verdachte, 33-jarige man uit Landgraaf op de Wilhelminastraat en hield hem aan. Bleek dat die allerlei goederen bij zich had die vermoedelijk in meer winkels in het Landgraafse winkelcentrum waren gestolen. Daarbij gaat het ondermeer om kinderkleding (ter waarde van totaal ruim driehonderd gulden), badslippers, zonnebrillen, een videoband en theelichtjes. Alle goederen werden inbeslaggenomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft de winkeldiefstallen bekend. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; bekeurd
De politie heeft een 56-jarige bestuurster van een auto uit Landgraaf bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Moltweg in Landgraaf bleek de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto te zitten. Ademanalyse wees uit dat zij bijna 0,7 promille alcohol in haar bloed had.

Landgraaf; aangehouden
Bij controle afgelopen dinsdagmorgen in een woning aan de Heigank in Landgraaf vond de politie een gas/alarm-revolver. De politie die aanwijzingen had dat de bewoner van de woning mogelijk een vuurwapen had, ging dinsdag morgen dan ook controleren. Naast de gas/alarmrevolver vond de politie ook allerlei verdovende middelen zoals XTC-tabletten (bijna honderd), amfetamine (totaal ruim 16 gram), ruim 65 gram hasjiesj en geld (zon zevenduizend gulden). De gas/alarmrevolver, alle verdovende middelen en het geld werden inbeslaggenomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.