Consumentenbond

KPN past tarieven aan
29 juni 2001

KPN past de tarieven voor bellen binnen het basistarief aan; vanaf 15 augustus gaan de kosten per minuut omhoog en het starttarief omlaag. Dit zijn de gevolgen van het besluit van de Opta om de zogeheten prijssqueeze op te heffen, zodat meer concurrentie op het vaste net mogelijk is.

In maart dit jaar stelde de Opta al dat concurrentie op het vaste net onmogelijk is, omdat KPN bijna net zulke hoge tarieven rekent voor andere aanbieders die van het KPN-netwerk gebruik makan als de beltarieven voor consumenten. Door deze prijssqueeze is het voor concurrenten onmogelijk om consumenten goedkopere tarieven aan te bieden. Om dit op te lossen gaat KPN per 15 augustus de tarieven aanpassen.

Voor de consument betekent dit dat kort bellen binnen basistarief goedkoper wordt en lang bellen duurder. Volgens KPN heeft dit geen gevolgen voor de uiteindelijke telefoonrekening die consumenten gemiddeld moeten betalen, maar internetters en mensen die lang bellen, zullen wel degelijk de nadelen ondervinden.
Overige berichten: