CDA

Atsma: spannende laatste week i.v.m frequentieveiling-impasse

Het zal spannend worden de laatste week voor het reces, verwacht Tweede Kamerlid Joop Atsma. Er moet immers een oplossing komen voor de frequentieveiling-impasse, maar welke is niet duidelijk.

Atsma: "Staatssecretaris de Vries heeft zich ingegraven; er moet een veiling komen. PvdA en D66 vinden inmiddels dat de bestaande stations hun frequenties moeten houden. Een inhoudelijk haalbaar compromis is bijna niet meer te bedenken. Een soort veiling onder voorwaarden, aan de hand van een aantal criteria, is voor geen van de partijen een geloofwaardige weg. Bovendien is deze week gebleken dat de ontvangst van de publieke omroep er zwaar op achteruit gaat, wat onaanvaardbaar is voor het CDA." (Radio 1 raakt door 'witte vlekken' bijvoorbeeld 2,2 miljoen luisteraars kwijt)

"Het rapport Bouw en de omarming daarvan door de politiek heeft verwachtingen geschapen richting stations en luisteraars. Dus wat het CDA betreft moeten de bestaande stations hun frequenties houden en moeten nieuwe frequenties worden uitgegeven voor een marktconforme prijs op basis van kwalitatieve criteria. Maar of deze logische weg er ook uit zal komen, na alle zomerzotheid van de laatste weken, weten we waarschijnlijk pas bij de laatste stemmingen", aldus Joop Atsma.