Gemeente Blaricum


- Rechtbank wijst verzoeken voorlopige voorziening school Eemnesserweg af

Rechtbank wijst verzoeken voorlopige voorziening school Eemnesserweg af

Blaricum De rechtbank in Amsterdam heeft de verzoeken om voorlopige voorziening tegen de bouw van de tijdelijke school aan de Schapendrift en de nieuwbouw van het scholencomplex aan de Eemnesserweg afgewezen. Naar het oordeel van de rechtbank zijn er geen redenen om de bouwvergunningen te schorsen.

Welstandsargument nieuwbouw
De rechtbank heeft onder andere een oordeel geveld over de vraag of de gemeente zorgvuldig met de welstandsadviezen over de nieuwbouw aan de Eemnesserweg is omgesprongen. De rechtbank vindt dat de gemeente mocht afgaan op het oordeel van de eigen welstandscommissie. Daarnaast heeft de gemeente, door het oordeel van de Stichting Noord-Hollandse Welstandscommissie voor te leggen aan de eigen welstandscommissie, het advies voldoende afgewogen.

Afweging van belangen
Bij het oordeel om de voorlopige voorziening voor de tijdelijke school af te wijzen is de rechtbank onder andere van mening dat de gemeente het algemeen belang en persoonlijke belangen op een juiste manier tegen elkaar heeft afgewogen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de heer M.T. Pater, (035) 539 95 31 of m.pater@blaricum.nl