Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

21 jaar wild eten in de Achterhoek

CULINAIRE VERWENNERIJ IN HERFST EN WINTER

ACHTERHOEK - Elk najaar reizen vele duizenden landgenoten en Belgen naar onze streek af. Want dan staan de wildgerechten namelijk centraal en zijn er bijzondere arrangementen, geknipt voor een meerdaags bezoek. Dat seizoen loopt ieder jaar van half oktober tot en met eind december en dertig (hotel)restaurants serveren dan die heerlijke wildgerechten.

Het is nu al voor het eenentwintigste(!) jaar, dat de restaurants en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme gezamenlijk publiciteit zoeken voor de promotie van deze seizoensspecialiteit.

â¤~Wild eten in de Achterhoek⤮ is bij menig culinair liefhebber een begrip geworden.

Wat kunt u dan verwachten?

Immer staat culinair genieten voorop. Wat dacht u van een terrine van roodpootpatrijs, pistachenoten en cantharellen, eendenfilet met vijgensaus op hete bliksem of reefilet met groene linzen en een sabayon van bruin bier. Of eendenborst met zwarte bessensaus en rode kooltaart, een roulleau van wildzwijnsham met gekonfijte sjalot of wildzwijnshaas, stamppot van snijbonen en bloedworst? Uiteraard wordt ook de gewone hazenpeper en een fazant met zuurkool geserveerd. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteiten; slechts een punt is uniform: de door alle restaurants gezamenlijk gekozen wildwijn. Dit jaar is gekozen voor de Argentijnse Salentein, Malbec Roble 1999 van Verbunt Wijnkopers. Die staat bij alle restaurants voor hetzelfde bedrag (Æ' 49,50) op de kaart.

Arrangementen

Veel hotels hebben al dan niet in samenwerking met restaurants een- of meerdaagse arrangementen uitgebracht. De arrangementen variëren van gratis overnachten na het diner tot â¤~Hap-stappen⤮ (hapjes en drankjes in verschillende horecagelegenheden) of een combinatie van vier- en zesgangendiners met een of meer overnachtingen in een luxe hotelkamer. Maar er zijn ook interessante dagtochten met een wandeltocht onder leiding van een boswachter, een sagensafari of kasteelbezoek in combinatie met een lunch of diner.

Gratis brochure

Alle informatie over Wild eten in de Achterhoek is vermeld in de gratis wildbrochure. Deze is verkrijgbaar bij de grotere VVV⤮s in ons land en bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, Postbus 4106, 7200 BC ZUTPHEN, tel. (0900) 26 92 888 en is te bestellen via www.achterhoektoerisme.nl