Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Bilderberg Toernooi

Sedert vele jaren organiseert de schaakvereniging O.P.C. in de eerste helft van de maand juli het Bilderbergtoernooi. Dit toernooi wordt dit jaar gehouden van vrijdag 30 juni tot en met vrijdag 6 juli 2001.

Tijdens dit toernooi wordt er gespeeld om twee titels.

Allereerst wordt er gespeeld om het Veteranenkampioenschap van Nederland. Aan dit kampioenschap kan worden deelgenomen door de afgevaardigden van de regionale bonden die de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt.

Daarnaast wordt er een open toernooi voor 50+ ers gehouden. Hieraan kan iedereen meedoen die geboren is op of vóór 31 december 1950.

In de hoogste groep wordt gestreden om de titel Seniorenkampioen van Nederland. Tot deze groep worden toegelaten de kampioen van vorig jaar en de deelnemers die op de laatst gepubliceerde ratinglijst van de K.N.S.B. (i.c. de ratinglijst van 1 april 2001) een rating hebben van 1900 of hoger. Deze groep speelt zeven (7) ronden en begint op zaterdag 30 juni 2001. De laatste ronde wordt op vrijdag 6 juli gespeeld. Door een bijdrage van de KNSB bedraagt de eerste prijs f 1000,-

Alle overige groepen (groepen 1 en volgende) spelen vijf (5) ronden en beginnen op maandag 2 juli 2001. De laatste ronde wordt op vrijdag 6 juli 2001 gespeeld.

Verdere informatie en een inschrijfformulier kunt u opvragen via de site van de OSBO